Superliga

Stort interview: AaB-direktør i forsvar

Var det et uheldigt person-sammenfald og et dårligt køb, da AaB i slutningen af 2005 købte et bygningskompleks af et firma, hvor AaB's bestyrelsesformand sad i bestyrelsen? På ingen måde, mener AaB's administrerende direktør. Læs hele interviewet her.

Optimismen efter Champions League

Tipsbladet: Champions League-præmiepengene må have skabt optimisme i virksomheden og givet et springbræt?
- Jo, men man er nødt til at huske på, hvad vores regnskab sagde. Vi kom ud med 36 millioner i overskud. Resten er væk til at dække det underskud, der var i forvejen. Vi tjente altså heller ikke 93 millioner på at spille fodbold, bare lige for at være på det rene med det. Enhver, der har været omkring Champions League, ved, at det koster at være en del af det. Bare det at gøre stadion klar og bryde det hele op og ned koster en halv million pr. kamp. Der er også enorme rejseomkostninger. Vi tjente ikke 93 millioner på Champions League. Det har endda været fremme, at vi tjente et trecifret millionbeløb på Champions League, men det er så langt fra virkeligheden.

- Da vi spillede Champions League herinde på stadion, havde vi knap 10.000 billetter, vi kunne sælge. Af dem skulle UEFA have nogen. Vi kunne have solgt langt flere billetter på et minut, da Manchester United var på besøg, men vi har et lille stadion, og der er ikke flere billetter at sælge. Vi har det mindste stadion af top seks-otte klubberne i Danmark og har derfor den mindste indtjening på en række parametre. Det er et argument, også for os selv, til at sige, at hvis vi skal med i top fire i fodbold, så skal vi have noget andet. Vi er ikke pr. definition en top 4-klub. Vi kan ikke få top 4-sponsorering, på grund af det lokalområde vi ligger i. Vi kan slet ikke komme i top 4, hvad angår tilskuere og match day-indtjening, fordi vi har et meget lille stadion. Og sådan kan man egentlig fortsætte.

- Vi kan så være dygtige på salg og talentudvikling, og det har vi også været. Vi er reelt den eneste klub, bortset fra Brøndby og FCK, som har været mestre de sidste 15-20 år.

Tipsbladet: Ser du det som en nødvendig risiko at investere i de ejendomme, I købte?
- Ja, man ser en nødvendighed i at brede sit forretningsområde ud. I Aalborg er det meget vanskeligt at drive en top 4-fodboldklub, med de omkostninger, der forbundet med det. Vi kan ikke spillerne billigere til Aalborg, snarede tværtimod, for spillerne vil hellere til København. Der er mere opmærksomhed, springbræt til udlandet og alt muligt andet. Skal man til Aalborg, skal man i hvert fald have flere penge, så vi skal være bedre købmandsmæssigt for at kunne matche det.

- Vi har stadig den holdning, at en kontinuerlig top 4-placering, som er det, vi disponerer efter og budgetterer med, det kræver nogle andre ting end det, som alle de andre gør. Vi er i et andet marked.