Video : Tipsbladet
Superliga

Silkeborg-transfers stinker af Top 6-ambitioner

Silkeborg IF har efter store spillersalg fået mod på at købe spillere, og det klæder klubben.

Har I lagt mærke til, hvor dyre spillerne i 1. Division er blevet?

Her har Silkeborg i årevis fundet spillere, om man snuppede også Mads Freundlich i Hobro, en tidligere AaB-ungdomsspiller, der fik sit gennembrud i næstbedste række.

Men ellers har Silkeborg været på rov i udlandet, og igen i AaB, hvor der nu ikke virker til at være plads til boldfaste men ikke så fysisk stærke spillere, der er bedre plads til i Silkeborg.

Det har været en dyr fornøjelse, det klart dyreste transfervindue i Silkeborgs historie, men med de gode priser, Silkeborg får for spillerne med Alexander Lind som det dyreste salg nogensinde, har man nu mod på mere.

Hvor meget mere udforsker vi her.

Silkeborg IF
Anslået spillerbudget i 2024/25: 35
Transfervinduet sommeren 2024
Køb: 15,7
Salg: 49
Dyreste nye spiller: Pedro Ganchas, portugisisk midtstopper købt i Pacos Ferreira

Alle tal er angivet i millioner kroner.

Handlerne
Tre mand var AaB, et par midtbanespillere og en midtstopper fra udlandet og et talent fra FC København.

Det lyder jo ikke vildt sexet, når vi skriver det på den måde, men det er spillere, der passer til Silkeborgs koncept, og som også har nogle fysiske kompetencer til den hårde og krævende Superliga, hvor der også skal løbes mange meter i SIF.

Alexander Lind, Mark Brink og Stefan Thordarson er væk, og de er gode fodboldspillere, men som Silkeborg har klikket de første uger af sæsonen med 11 kampe, er optimismen stor.

Tipsbladets bud: Her er de om et år
Silkeborg ser godt ud lige nu, men det skal vi huske, at holdet også gjorde for 12 måneder siden, hvor efter man fra slutningen af oktober og et halvt år frem ikke vandt en eneste Superliga-kamp.

Konkurrencen er hård, den gode start garanterer ikke, at købene også er pletskud, og der skal ikke gå meget skævt, før man havner i samme position som foråret 2023, hvor man var i nedrykningsslutspillet og en uge eller to nærmede sig stregen.

Pilen peger op, der er flere gode salgsemner, man beholdt den fremragende højre back Oliver Sonne, der er en skøn fodboldspiller, men marginen mellem succes, lunken middelmådighed og fiasko er meget smal.

Spillerbudgettet: 35 millioner kroner
Det er modigt, og Silkeborg-fansene må fryde sig over at se deres klub bruge penge på interessante spillere, selv om vi stadig ikke når nær de højder og det fyrværkeri, 2/3 af konkurrenterne leverer.

Silkeborg har skruet markant op for spillerbudgettet de seneste 24 måneder, og væk er SIF fra nedrykningskamp og fra at have et budget i nedrykningsklassen.

Silkeborg har spillet god fodbold i begyndelsen af sæsonen. Foto: Alamy

Det kan næsten ikke overdrives, hvor markant en udvikling, det her i et Silkeborg IF, der har været så påpasselig og er helt i top på listen over elevatorhold i dette årtusinde.

På flere måder positionerer Silkeborg sig til, at Top 6 skal være noget, man skal spille i fast, men det er en svær mission med Randers FC og Viborg FF pustende i nakken og et vildt AC Horsens, der skaber ravage i 1. Division.

Læs også her, hvordan et spillerbudget fungerer

Analyse
Silkeborg spiller fodbold med vægt på at have bolden og at kombinere sig igennem.

Det sker stadig med spillere, der ikke har samme profil som fysiske monstre, mange andre går efter i Danmark og Europa, men som alle som én er fodboldintelligente.

De plejede at finde dem i divisionerne, nu tager Silkeborg sig råd til at købe dem i udlandet og i Superligaen (og AaB-forbindelsen består!), og indtil videre går det særdeles godt.

Det bliver modbydeligt at undvære Mark Brink, og godt set af FC Nordsjælland, men Silkeborg har også lært af sæsonen 2022/23, hvor man solgte flere spillere for sent.

Og de får det modbydeligt hårdt i kampen for at komme i Top 6 for slet ikke at tale om en højere placering efter den flotte sæsonstart, men Silkeborg er samlet set i en position, de fleste i Danmark uden for den rige Top 5 ville give meget for at ligge i.