Video : Tipsbladet
Superliga

Tøffe om skuffende FCM: Tag de lussinger!

- Jeg gider ikke høre om uheld. FCM var ikke dygtige nok, men de må videre, skriver Stig Tøfting i sin ugentlige Superliga-klumme.

Foto: Alamy

JEG VAR SGU’ stadig lidt sur og skuffet over FCM, da jeg satte fødderne på dansk grund igen efter turen til Bratislava. Så jeg er jo nødt til at lukke dampen ud…

Det var en kongemulighed for at komme i Champions League-ligaspillet. Det blev kaldt en drømmelodtrækning for FCM - og jeg er enig.

Det var en mulighed FC Midtjylland kunne og burde have grebet.

DET VAR EGENTLIG IKKE fordi Thomas Thomasberg og Claus Steinlein snakkede alt for meget udenom, men jeg gider ikke høre om uheld og fire stolpeskud. Nej, FCM var bare ikke dygtige og kloge nok i de afgørende situationer.

Det gælder både kampene i Herning og Bratislava. Færdig, slut!

De havde alle muligheder, men kendte ikke deres besøgelsestid, og så gjorde de Slovan Bratislava alt, alt for gode.

Hver eneste gang kampen var præget af fart, pres og nærkampe, så var FCM bedst.

Første halvleg var jo ren søvngængerfodbold, hvor de 300 medrejsende FCM-fans knoklede hårdere i varmen end spillerne på banen…

Ahmen, vi kan jo ikke spille aggressivt i 90 minutter, vil de nok sige - og nej, det er heller ikke det jeg beder om, man at blive så passive som man var ved alle Bratislavas tre mål er utilgiveligt.

SELVFØLGELIG SKAL de jo ikke have lov til at sparke fra kanten af feltet som Tonic gjorde ved 2-2-målet. Jamen, for h…. kom nu frem til ham!

Ja, det er udenfor feltet, men altså vi taler jo ikke mere end en halv meters penge - og det skal man selvfølgelig ikke have lov til.

Det skal en forsvarsstyrmand have tjek på, men hvem styrer egentlig det forsvar. Mads Bech Sørensen? Ikke i min verden. Diao? I hvert fald ikke endnu.

HAVDE DER VÆRET styr på den del, så var det heller ikke Martinez, der burde ende som bageste mand ved Tolic’ første scoring - eller Brynhildsen, der skulle tage sig af Barseghyan, da han scorede det afgørende mål til 3-2.

I begge tilfælde var der syv-otte FCM-spillere og kun tre-fire spillere fra Bratislava.

SELVFØLGELIG ER HELE FCM-organisationen skuffet - og det skal de være.
Der er brugt mere end 250 millioner kroner på spillere indenfor et år, og der er vel næppe tvivl om, at jo længere tid de får, jo bedre bliver de som hold, men mod Bratislava var FCM ikke skarpe nok. Hverken i tanke eller handling.

JEG KUNNE også læse i min indbakke, at jeg åbenbart havde været (for) hård ved FCM i kommenteringen af kampen. Nå, nå - jeg ønsker kun det bedste for danske hold i Europa, men jeg vil forbeholde mig rettet til at kritisere det, der skal kritiseres.

Hvis fansene ikke kan tåle, at høre kritik af deres hold, så må de hellere slå over på TV2…

Foto: Alamy

MEN, MEN, MEN - TAG nu bare de lussinger og kom videre, FCM. Vend den anden kind til.

Verden går jo ikke under, og fodboldverdenen er jo heldigvis også sådan indrettet, at lige rundt om hjørnet efter et nederlag, så venter der en ny kamp med mulighed for revanche.

Og for FCM venter der et hav af kampe. De går ind til et efterår med Europa League, Superliga og pokalturnering, hvilket betyder, at de bortset fra i landskamppauserne skal spille cirka hver tredje dag!

Der er altså masser af mulighed for revanche og som spiller er det jo fantastisk. Jeg synes da selv, at det var noget sjovere at spille kampe end at træne - og det er jo lige præcis det som FCM-spillerne får mulighed for.

DER ER INGEN tvivl om, at FCM har virkelig mange dygtige individuelle spillere.

Aral Simsir blev rost flere steder efter kampen, men jeg var sgu’ ikke så imponeret. Ja, det er et sindssygt flot mål fra hans fødder, men der er også nogle dele i spillet, hvor han klart skal forbedre sig.

Knægten abejder jo stort set ikke baglæns - og han er altså hverken Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi! Selv i Manchester City arbejder alle mand altså for holdet, men der er ikke meget hjælp at hente hos Simsir, der også skal dosere sin driblinger rigtigt.

Foto: Alamy

INGEN TVIVL OM, AT han er teknisk dygtig, men det er også tydeligt, at han godt VED, at han kan noget specielt. Det er også ok, hvis man samtidig arbejder for holdet.

Han kan bare kigge over på den modsatte kant, hvor Dario Osorio arbejder som en hest begge veje. Det er klasse!

Måske Franculino også lige kunne få et arbejdsprøvningskursus.

Altså, ingen tvivl om, at han er et kæmpe talent, der allerede er vital for FCM, men jeg har hele tiden fornemmelsen af, at han prøver at slippe så nemt om det som muligt. Kunne han GÅ hen til bolden og nå den på den måde, så ville han gøre det…

Jeg kunne godt tænke mig, at han prøvede at skrue op for intensiteten, At han gjorde sine ting med endnu mere fart og energi. Det tror jeg ville gøre ham endnu farligere. 

NU VENTER SÅ et topopgør mod Silkeborg på deres kunstbane søndag, så FCM skal hurtig have rystet skuffelsen af sig, for Silkeborg er godt spillende - og på deres bane kan de fleste hold få øerne i maskinen.

Sagen med FC Midtjylland er jo også den, at selvom nederlaget til Slovan Bratislava var det første siden april, så har jeg endnu ikke set midtjyderne spille en hel god kamp i denne sæson.

Og præcis som det er med FCK, så er det jo et meget godt udgangspunkt for at vinde en kamp, at man spiller en ordentlig og god gang fodbold, men over 90 minutter er det altså stadig ikke lykkedes for FCM.

Det bør give lige så store panderynker som den missede Champions League-mulighed!