Video : Tipsbladet
Landshold

Krig på kniven: Det totale vanvid!

- Lars Knudsen fik en fremragende start som dansk landstræner - og sørme om ikke også, at vi set et par strålende debutanter i Grønbæk og Dorgu, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

HOV, SAGDE LARS Løkke Rasmussen, da han skulle forklare en ansats graviditet i Moderaterne - og HOV, Danmark fik måske et par nye landsholdsdarlings?

Det er selvfølgelig for tidligt at sige, men skal vi ikke bare sige, at Patrick Dorgus eventyrdebut på det danske landshold dårligt kunne være drømt smukkere.

På Lecce-spillerens første berøring, der kom efter Andreas Skov Olsens mislykkede dribling, høvlede han bolden i nettet bag en chanceløs Kobel i det schweiziske mål. 47 sekunder på banen - og bang! Det var jo det rene vanvid.

VI SKIFTER LIGE scene til en anden debutant, nemlig Albert Grønbæk. Det var sgu’ en fornøjelse, at se, hvordan Albert Grønbæk fuldstændig uimponeret bar den røde landsholdstrøje - og gav os noget af det, vi havde sukket efter.

Ikke mindst efter to skuffende slutrunder under Kasper Hjulmand.

Foto: Alamy

FRA ALBERT Grønbæk fik nemlig noget ungdommeligt gåpåmod, fandenivoldskhed og tro på livet.

Der skete hele tiden et eller andet omkring 23-årige Grønbæk - og den tidligere AGF’er var involveret i alle de offensive aktioner i første halvleg mod Schweiz. Både med egne afslutninger, men også i oplæggerens rolle.

Ikke mindst ved Dolbergs kæmpe afbrænder, hvor Eriksen og Grønbæk var forrygende i opspillet.

I DET HELE TAGET, så virkede trioen Dolberg, Eriksen, Grønbæk ikke så tosset. God indbyrdes forståelse, gode løb for hinanden og en lyst til at spille fremad. Strålende!

Det var også fedt, at Christian Eriksen var rykket lidt længere frem på banen, hvor han under Kasper Hjulmand røg længere og længere tilbage.

DET RUM UDFYLDER Morten Hjulmand og Pierre Emile Højbjerg langt bedre - og når så den nyudnævnte kaptajn Højbjerg lige lukker ballet med en vanvittig flot scoring til 2-0, så blev det en fornem aften i Parken.

Foto: Alamy

SOM SAGT, SÅ var efterspørgslen på et nyt landshold stor, men fik vi det så?

Tjae, i perioder var det meget opløftende med højere pres og en offensiv tankegang, så vi fik i hvertfald set de første streger til noget bedre. Defensivt var der nogle opspilsproblemer, men ellers havde danskerne fint styr på en noget tam schweizisk offensiv.

Jo, jo - kampen blev da smadret af det røde kort til Elvidi allerede efter 47 minutter, men vikaren for vikaren, Lars Knudsen, kan da kun rose sig selv for nogle fremragende indskiftninger. Patrick Dorgu, Mikkel Damsgaard og Andreas Skov Olsen leverede alle varen.

Samtidig var der også noget råstyrke på det danske landshold i de perioder, hvor specielt Granit Xhaka fyrede op under løjerne, men her blev brystet bare skudt frem - og der blev givet igen.

MAN KAN ikke sige andet, end at Lars Knudsen fik en strålende debut som landstræner - og fik afleveret et fint visitkort. 

En sejr, en fremragende start på Nations League og med nogle nye og opløftende ansigter på banen.

Så jo, skal vi ikke bare sige, at Lars Knudsen slap noget bedre fra sin optræden end Lars Løkke Rasmussen…

Så må vi jo se, hvem der holder længst…