Video : Tipsbladet
Superliga

Spillerbudget: Største Superliga-sats nogensinde

Randers FC står på tæer for at spille med om Top 6, og man ser ud til at have fundet en god niche på transfermarkedet

Randers FC har aldrig brugt så mange penge på spillere i et enkelt transfervindue, som man gjorde denne sommer.

Det er satset, det er vovet, det er vildt, og der er ingen garanti for, det giver succes.

Men Randers FC prøver, og det kan kun blive spændende at følge den håndfuld nye spillere, man har betalt et millionbeløb for.

Randers FC
Anslået spillerbudget i 2024/25: 35
Transfervinduet sommeren 2024
Køb: 15,5
Salg: 25
Dyreste nye spiller: Florian Danho, fransk angriber købt af Stade-Lausanne

Alle tal er angivet i millioner kroner.

Handlerne
Randers har hentet bevist, sikkert Superliga-niveau i Nikolas Dyhr, Mathias Greve og André Rømer, en solid australsk målmand, tre hurtige kantspillere og forwards og så den stærke angriberprofil Florian Danho, der er stor tro på i klubben.

Det er en dyr omgang, også selv om Randers har sagt farvel til en lang række spillere og sparet lønninger ud over det store salg af Mads Enggård.

Lasso Coulibaly og Mohamed Fuseini vendte tilbage til henholdsvis FC Nordsjælland og Sturm Graz og blev solgt for 15 millioner kroner hver, og en god del af sommerens operation handler om, det ikke skal gentage sig, uanset hvor glad man var for de to tidligere Right To Dream-spillere.

Tipsbladets bud: Her er de om et år
Randers har skruet en trup sammen, hvor man håber, at der gemmer sig flere spillersalg i de kommende år.

I stedet for at leje profiler som Mohamed Fuseini og Lasso Coulibaly og gå glip af de 30 millioner kroner, de to blev solgt for denne sommer, ejer man nu alle de offensive profiler selv, og det skal give bonus, gerne allerede næste år.

Randers' fremtid er svær at forudsige, når klubben er til salg, og meget skal gå godt, for at man kommer i Top 6.

Så tempoet afhænger i høj grad af succesen på banen i denne sæson, og om der kommer nye investorer til. Gør der det, kan Randers meget vel skubbe yderligere på med investeringer i spillertruppen næste år.

Spillerbudgettet: 35 millioner kroner
Det er et væsentligt større budget, vi her ser Randers rulle ud til en sæson med store ambitioner.

Det er ikke i Randers, man høster den vilde løn, men offensiven og muligheden for igen at lave store salg bliver dyrket med et par markante køb og lovende spillere.

Det er efter Randers' standarder en markant investering, der har fundet sted, og som placerer Randers solidt i middelklassen i Superligaen.

Læs også, hvordan et spillerbudget fungerer

Analyse
Der er kommet fart på Randers.

Forsvarsspillerne er stadig nogle store klepperter, og der bliver løbet mange meter og tacklet igennem.

Randers FC ligner ligesom i foråret et hold, der kan score mål og skaber problemer for topholdene. Foto: Alamy

Men kantspillerne og angriberne nu er nogle hurtige eller boldfaste typer, der både kan løbe dybt og kombinere i mellemrummene, og selv om den nye mand Florian Danho er en alsidig forward, der også tager fra i nærkampene, er det slut med Randers som indlægshold.

Og det har kostet mange penge.

Rundt regnet 15 millioner kroner har Randers betalt i transfersummer denne sommer, og det svarer relativt til, når FC Midtjylland eller FC København bruger 100.

Det er en markant satsning i et år, hvor Randers også kigger aktivt efter nye investorer med mange millioner til klubben.

Det kræver, man også i de kommende år sælger dyrt, og Randers rækker i det hele taget ud efter igen at komme i Top 6 og i hvert fald undgå at komme tæt på nedrykningsstregen som for 10 måneder siden.

Det er naturligvis ikke risikofrit eller en garanti for succes, men det havde mådehold bestemt heller ikke været i en sommer, hvor Top 6-jægerne i Randers, Silkeborg og Viborg til sammen har købt spillere for 40 millioner kroner, et helt enestående beløb på det niveau.

Randers satser stort og tror på, man igen kan spille med om at vinde noget, og det er med til at puste til den benhårde konkurrence i landets bedste række.