Enorm dansk U21-skuffelse: SL-spiller scorer tre

Det danske U21-landshold har bragt sig i en presset situation i EM-kvalifikationen, efter man fredag tabte til Island.

Det blev bestemt ikke nogen fredag, der vil gå over i historiebøgerne for det positive for det danske U21-landshold.

Steffen Højers unge spillere kunne slet ikke ramme niveauet, da man tabte med 4-2 til Island i EM-kvalifikationen.

Her blev Sønderjyske-angriberen Kristall Ingason, der for år tilbage ikke blev vurderet god nok i FC København, den store helt for hjemmeholdet, da han scorede et flot hattrick.

Danmark kom ellers fint i gang, da William Osula scorede til 1-0 efter godt 16 minutters spil.

12 minutter senere scorede Ingason sin første af dagens tre kasser, før Ari Sigurpalsson bragte Island i front før pausen.

Mathias Kvistgaarden udlignede kort inde i anden halvleg, men herefter gik det galt for danskerne.

Indskiftede Sebastian Otoa begik straffespark og fik rødt kort med 20 minutter tilbage af kampen, og det straffespark omsatte Kristall Ingason til mål. Han fuldendte sit hattrick to minutter senere.

Danmark fører fortsat sin gruppe, men man er kun foran Wales, fordi man er bedre indbyrdes.

Island bringer sig med sejren op på tredjepladsen - to point efter Danmark og Wales, men med en kamp mindre spillet. Derfor forstår man, hvis humøret er rigtig højt på Island i aften.

Udover Kristall Ingason så var Andri Fannar Baldursson, som var udlejet til FC København, men ikke fundet god nok i 2021/2022-sæsonen, også med i kampen. Derudover var det første kamp i spidsen for U21-landsholdet for træner Olafur Skulason, som spillede i Sønderjyske fra 2010 til 2011.

Med nederlaget kan fredagens kamp altså vise sig rigtig dyrt for Danmark, der skal finde andre takter frem, hvis man vil kvalificere sig til U21-EM.

Få det store overblik over alle sommerens bekræftede handler i Superligaklubberne lige her.