Video : Tipsbladet
Superliga

Se det dyreste køb i hver Superliga-klub

Transfervinduet er lukket, og der blev købt og solgt til den helt store guldmedalje i Superligaen.

Der har været fuld sving i spillerhandlerne i Superligaen denne sommer.

Tipsbladets gennemgang af sommer-vinduet i Danmark viser, at Superliga-klubberne betalte over 300 millioner kroner for nye spillere og fik lige omkring en milliard kroner i klubkasserne for spillersalg, hvilket er en Superliga-rekord.

Men der er kæmpestor forskel på, hvor meget klubberne har at købe ind for, og hvor dyre eller billige spillere, de hentede til i sommeren 2024.

Læs, hvordan vi udregner Superliga-klubbernes spillerbudgetter

Vi har set nærmere på den spiller, der i hver klub kostede mest i transfer, hvilket skal bemærkes ikke inkluderer løn og eventuelle store agenthonorarer og signon-fees.

Foto: Alamy


Gabriel Pereira
FC København
24-årig brasiliansk forsvarsspiller
Købt i Gil Vicente
Pris: 37 millioner kroner

Den her handel kan blive langt dyrere, op mod 15 millioner kroner, for FC København, hvis forskellige præstationsklausuler udløses.

Forsvarsspilleren har gjort lynkarriere fra Volta Redonda, hvor han også er fra, i tredjebedste række i Brasilien over endnu mindre Vilafranquense i Portugals næstbedste række.

Et enkelt år i Portugals bedste række er ikke meget, men når FC Porto også overvejede et køb af den alsidige midtstopper, er der nok en grund til, FC København var villig til potentielt at gøre Pereira til Superligaens dyreste køb nogensinde.

Adam Buksa bliver vigtig for FC Midtjylland i Europa League. Foto: Alamy

Adam Buksa
FC Midtjylland
28-årig polsk angriber
Købt i Lens
Pris: 30 millioner kroner

Tyrkiske Antalyaspor løb med signaturen på en lejeaftale, da FC Midtjylland også var på banen i 2023, men denne gang lykkedes det FCM at få deres mand.

EM-angriber, et luftvåben uden lige og en stabil målscorer alle andre steder end i Lens – her har FC Midtjylland købt en spiller, der omgående skal bidrage med sejre i Europa og mål i Superligaen, så FC Midtjylland kan jagte et titelforsvar.

Buksa er en meget markant spiller at hente til Superligaen, og en spiller FCM med al sandsynlighed ikke kommer til at sælge med profit. Det fortæller historien om tårnhøje midtjyske ambitioner.

Patrick Pentz er en populær målmand i Brøndby. Foto: Alamy

Patrick Pentz
Brøndby IF
27-årig østrigsk målmand
Købt i Bayer Leverkusen
Pris: 18 millioner kroner

Han var med til EM og gjorde en flot figur i Brøndby i sidste sæson, hvor man aldrig rigtig nåede at savne Mads Hermansen, selv om han naturligvis var og er en topmålmand.

Brøndby købte ham fri tidligt i transfervinduet, og trods al debatten og den udbredte skepsis om Brøndbys transfers var den handel et signal om, at Brøndby igen i denne sæson mener jagten på en topplacering og Europa meget alvorligt.

Mark Brink
FC Nordsjælland
26-årig dansk midtbanespiller
Købt i Silkeborg IF
Pris: 11 millioner kroner

Handlen boblede gennem et stykke tid, og til sidst fandt parterne hinanden.

Brink er perfekt til FC Nordsjælland i forhold til spillestil og de mange kampe på kunstgræs i Silkeborg.

Det vil ikke være noget kæmpe chok, hvis Brink gør som Marcus Ingvartsen og Jeppe Tverskov og om nogle år rykker videre til samarbejdsklubben San Diego FC, hvis det passer alle involverede parter.

Kristian Arnstad på Norges U/21-landshold. Foto: Alamy

Kristian Arnstad
AGF
20-årig norsk midtbanespiller
Købt i Anderlecht
Pris: Omkring 10 millioner kroner

Arnstad kan blive dyrere, hvis præstationsklausuler indfries, og forhåbningerne til midtbanespilleren er særdeles høje.

Han har spillet flittigt for Anderlecht som teenager og er en dynamisk og chanceskabende midtbanespiller, der giver Uwe Rösler et luksusproblem, når alle mand er fit for fight.

Florian Danho ved en kamp mod FC København i sommer, hvor angriberen til sin egen og Randers' ærgrelse blev udvist. Foto: Alamy


Florian Danho
Randers FC
24-årig fransk angriber
Købt i Stade-Lausanne
Pris: Cirka 4,5 millioner kroner

Hans år som professionel fodboldspiller har budt på lidt af hvert, men nu skal der fart på karrieren for Danho, der i foråret var lejet til den lille portugisiske kendis-klub Familicão, der har Atlético Madrid-medejer Idan Ofer som hovedaktionær og tæller superagenten Jorge Mendes blandt vennerne.

Randers ser en vaskeægte Superliga-profil in spe for sig, en ny offensiv spiller som Fuseini i foråret, der får de store klubber til at glane misundeligt, og det den alsidige angriber nu veksle til scoringer og toppræstationer.

Thomas Jørgensen (til højre) i kamp for sin nye klub Viborg FF. Foto: Alamy

Thomas Jørgensen
Viborg FF
18-årig dansk midtbanespiller
Købt i FC København
Pris: Omkring fire millioner kroner

De ville gerne have beholdt i FC København, men Jørgensen valgte at prioritere spilletid, som han nu jagter hos ambitiøse VFF.

Jørgensen gjorde sig positivt bemærket på leje i Hvidovre i foråret, og får Viborg-træner Jakob Poulsen og holdkammeraterne det til at klikke, har Viborg potentielt en spændende konstellation på midten og fremme i forreste kæde.

Foto: Alamy

Pedro Ganchas
Silkeborg IF
24-årig portugisisk midtstopper
Købt i Pacos Ferreira
Pris: Omkring tre millioner kroner

Silkeborg vil spille fodbold langs jorden, eller kunstgræsset, og så giver jo god mening at hente en portugiser i Portugal med fortid i Benfica, hvor man i den grad lærer at flytte kuglen rundt under pres.

Ganchas har ikke været fejlfri, men han kan aflevere bolden, og når Alexander Busch og Pontus Rödin er kampklare, har Kent Nielsen et godt udvalg af midtstoppere, inklusiv Rasmus Thelander på en kort kontrakt i foråret.

Foto: Alamy

Magnus Warming
Lyngby Boldklub
24-årig kantspiller og forward
Købt i Brann
Pris: Cirka 2,5 millioner kroner

Andri Gudjohnsen er egentlig teknisk set dyrere, fordi han skulle købes fri af IFK Norrköping, før han røg videre til Gent.

Men Warming er dyreste tilbageværende nyindkøb, og han vender tilbage efter tre år væk fra Lyngby, der solgte den unge spiller til Torino i 2021.

Lyngby skal i omdrejninger i Superligaen, og der er Warming en af flere brikker for holdet, der skal finde en måde at klare sig uden profilen Gudjohnsen og den dygtige back Kolbeinn Finnsson.

Foto: Alamy

Ivan Djantou
Sønderjyske
22-årig angriber fra Cameroun
Købt i Skenderbeu
Pris: Cirka 1,5 millioner kroner

I forward fra en klub i Albanien, hvor han endda kun var rotationsspiller?

Sønderjyske bruger ikke de store penge på spillere og er nederst i det økonomiske hierarki i Superligaen, men her rækker man ud efter en forward, man håber kan gøre en forskel i løbet af sæsonen.

Luka Hujber i en kamp for Kroatiens ungdomslandshold i 2017. Foto: Alamy

Luka Hujber
Vejle Boldklub
25-årig kroatisk back
Købt i Istra
Pris: Omtrent én million kroner

Det er ikke mange penge, de har haft at brænde af på nye spillere i Vejle, og backen Lukas Hujber er da heller ikke ligefrem et navn, der har væltet Superligaen med sit skifte eller spil i en meget svær Vejle-start på sæsonen.

VB har få midler til rådighed i denne sæson, så det mest opsigtsvækkende ud over Hujber er lejemålet med Emmanuel Yeboah og med stopperen Richard Jensen fra Aberdeen.

Foto: Alamy

Marc Nielsen
AaB
23-årig midtstopper
Købt i Hvidovre IF
Pris: Et par hundrede tusinde kroner

Det var lidt sjovt, da der opstod tovtrækkeri om Nielsen, der i første omgang skrev under på en kontrakt med AaB og skulle skifte på en Bosman-transfer ved nytår.

For det er ikke nogen dyr aftale, der her er tale om.

Nielsen slutter sig til flokken af overvejende unge og fysisk gode unge spillere i Aalborg, hvor alt er lagt an på at få succes med en pågående, modig og fysisk betonet spillestil, der har givet et par gode sejre og store nederlag til Brøndby og AGF hjemme i Aalborg.

Få det store overblik over alle sommerens bekræftede handler i Superligaklubberne lige her.