Generelle

En amerikansk kosmopolit

FODBOLDENS LEGIONÆRER # 3 - Tipsbladet taler med udenlandske spillerere, som er endt i danske divisioner: Benny Feilhaber nyder tilværelsen i Århus, som både er lille nok til at være stille og stor nok til at være spændende. Den amerikanske kosmopolit finder danskerne varme, uadvendte og høflige. I AGF-truppen omgås han dog mest de andre engelsk-talende udlændinge.

”No, hey really guys, du you think I talk too much? What about you, Dan, do you think I talk too much?”

Benny Feilhabers amerikanske gloser fyger hen over frokostbordet på Café Break ved NRGi Park, hvor AGF-truppen som vanligt spiser sammen efter formiddagens træning.

Sammen med Benny Feilhaber sidder også Nando Rafael, Jeremiah White, Mark Howard og så altså Dan Thomassen, som spørgsmålet er rettet til.

”No, I don’t think you talk too much,” svarer Thomassen.

”Ok. Some people think I talk too much,” erkender Benny Feilhaber.

Selskabet har haft en lang samtale om et ubestemmeligt emne, som virker afdebatteret. Alle rejser sig smilende fra cafébordet for at slappe lidt af inden næste træning om eftermiddagen. 

Undtagen Benny Feilhaber. Den speedsnakkende amerikaner skal nemlig bruge talegaverne på at fortælle om, hvordan tilværelsen uden for banen ser ud for en kosmopolit i Århus, og om forskellene mellem amerikansk soccer og europæisk fodbold.
Jeg kunne ikke undgå at overhøre dig spørge Dan Thomassen, om han synes, at du snakker for meget. Er det en generel opfattelse, du tror folk har?

”Nåh, der før? Nej, vi sad bare og fyrede vittigheder af om nogle ting, men i omklædningsrummet er jeg helt sikkert en af de gutter, som taler en del og prøver at være lidt for morsom en gang i mellem. Men jeg tror, at gutterne tager det fint. Nogle ville nok tage det på en forkert måde, men jeg tror, at de ved, at jeg bare pjatter rundt for det meste.”

I betragtning af hvor lidt Benny Feilhaber egentlig har spillet for AGF siden sit skifte fra Derby County på en fri transfer i sommeren 2008, er det bemærkelsesværdigt, hvor godt han lader til at være faldet ind i truppen. Op til sæsonens sidste hjemmekamp mod Brøndby udstråler han stor optimisme og håb om en startplads.

Langvarige knæskader har holdt Feilhaber ude, og han var i Brasilien og USA i lang tid henover vinteren, mens han genoptrænede, men humøret er intakt, og det spiller forholdet til holdkammeraterne en stor rolle i.