Video : Tipsbladet
Generelle

Sidste gang? Ja, for det var en skændsel

- Klubberne er nødt til at tage hooligan-tendenserne langt mere alvorligt end de har gjort indtil videre, mener Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen.

SPØRGSMÅLET TIL 1000 kroner svæver stadig over Brøndby Stadion efter slutfløjtet på københavner-derbyet: Var dette derby det sidste af slagsen i lang tid, hvor der var tilskuere fra begge lejre?

Et bud herfra er desværre ja! Og det er tilmed svært at finde argumenter for, at det skulle være anderledes. 

De scener, der udspillede sig før kampen på Brøndby Stadion, var decideret vanvittige og enhver forælder vil da være rædselsslagne over at skulle sende sine unger til sådan en psykopat-opvisning.

Læg oven i, at der lørdag aften også var ballade med de to fangrupperinger, der åbenbart havde sat hinanden stævne i Glostrup, hvor en kniv blandt andet blev trukket - og så er bægeret naturligvis fuldstændig fyldt.

En lille gruppe af voldsparate idioter er ved at tage fodbolden som gidsel - og det mål naturligvis ikke ske.

Foto: Alamy

LANDETS KULTURMINISTER gik før derbyet også på det social medie X og skrev følgende:

‘’Det er ufatteligt hvor mange voldsparate tåber, der er klar til at ødelægge glæden ved fodbold. Uacceptabelt og uforståeligt.
Når jeg er tilbage fra barsel, kommer jeg til at tage en alvorsnak med klubberne og DBU. Det her kan ikke blive ved.’’

Manden har jo fuldstændig ret. Det kan nemlig ikke blive ved - og lige netop den dag, der skulle være blændende reklame for Superligaen, endte som en styg skamplet på dansk fodbold.

JUSTISTMINISTER PETER Hummelgaard har tidligere raslet med sablen til mange fodboldfans store fortrydelse, men argumenterne kommer jo flyvende lige ind i labberne på Hummelgaard, der nu uden store protester kan henstille til, at udebanefans bliver bandlyst til eksempelvis københavner-derbyet.

Humnmelgaard blev latterliggjort i fanmiljøet, men lige nu er det desværre ham, der står tilbage som den mest klarsynede. 

DE AFSINDIGE SCENER på Brøndby Stadion bør naturligvis kalde på, at fodboldens aktører sætter sig sammen, men specielt klubberne - i det her tilfælde FCK og Brøndby - skal simpelthen gøre mere for at få styr på de åbenlyst voldsparate tåber.

Vi gider ikke se dem på stadion, og klubberne må ganske enkelt droppe berøringsangsten overfor den lille minoritet, der ødelægger det for alt for mange fodboldfans.

Klubberne er nødt til at tage hooligan-tendenserne langt mere alvorligt, end de har gjort indtil videre - og de burde gøre det, inden politikerne overtager scenen.

PÅ BANEN var det heller ikke den bedste reklame for Superligaen, der blev udført af de to hold.

En ørkenvandring af en første halvleg blev heldigvis forvandlet til en lidt mere dynamisk affære i de sidste 45 minutter, men det var grundlæggende et sløjt derby.

Foto: Alamy

DET BLEV DA også bemærket af en Brøndby-fan, der sad lige bag Tipsbladets udsendte. ‘Det havde sgu’ været sjovere at sidde derhjemme og overføre børnebidrag til ekskonen’, lød det bramfrit.

Tjae, det afhænger vidst lidt af temperamentet, hvad man lige synes er mest forfærdeligt, men sjovt var det ikke at være vidne til en kaskade af fejlafleveringer, kiksede tæmninger, mislykkede driblinger og manglen på afgørende chancer.

INTENSITETEN FEJLEDE ikke noget, der blev givet og taget som sædvanligt, men underholdningen kunne ligge på et meget lille sted, selvom de sidste 10 minutter af kampen næsten reddede det hele.

Her fik vi nemlig et par gode chancer i begge ende.

Det uafgjorte resultat passede nok også begge lejre ganske godt.

Brøndby led ikke den tort, at tabe fire gange I træk på hjemmebane til FCK - og for gæsteholdet så er et enkelt point på Brøndbys hjemmebane trods alt til at leve med.

DET VAR DESVÆRRE ikke det vigtigste på en sort dag for dansk fodbold - og derfor vil dagens derby ikke bliver husket for spillet på banen, men balladen udenfor.