Liverpool henter sent point i topkamp

Manchester City er førerhold i Premier League efter det uforløste stormøde mellem Arsenal og Liverpool.

Arsenal var foran to gange, men fik "kun" 2-2 i søndagens brag mod Liverpool på hjemmebane.

Bukayo Saka og Mikel Merino scorede på hver sin side af Virgil van Dijks træffer i første halvleg, inden Mohamed Salah sikrede Liverpool et point i kampens slutfase.

Arsenal mistede generelt en del af sin styrke og selvsikkerhed, da den brasilianske forsvarsspiller Gabriel Magalhaes udgik med en skade i starten af anden halvleg.

Men resultatet har Manchester City overtaget tabellens førsteplads fra Liverpool. City har 23 og Liverpool 22 point efter ni runder. Arsenal er treer med 18 point.

Efter en mindre skadespause vendte Bukayo Saka tilbage for Arsenal, og han skulle bruge bare ni minutter, inden han fortsatte sin meget lovende sæsonstart.

Forsvarsspilleren Ben White kylede bolden langt mod kantspilleren, som satte venstreback Andrew Robertson effektivt til vægs, inden han sparkede Arsenal på 1-0.

Mohamed Salah testede i den anden ende David Raya, inden stopperen Virgil van Dijk efter 18 minutter udlignede til 1-1 efter et forlænget hjørnespark.

I en generelt lige og jævn første halvleg havde Arsenal et lille spillemæssigt overtag, og lige før pausen blev det 2-1, da den spanske europamester Mikel Merino på kanten af offside omsatte Declan Rices frisparksoplæg til sit første mål siden sommerskiftet fra Real Sociedad.

Arsenal manglede karantæneramte William Saliba i sit centrale forsvar, og da Gabriel udgik med en skade i starten af anden halvleg, var begge de normale støttepiller pludselig væk.

Også backen Jurien Timber udgik, og det gav en stigende usikkerhed på hjemmeholdet.

Efter 80 minutter blev det straffet i en omstilling, hvor Arsenal helt forsømte at dække Salah op, så egypteren nemt scorede efter oplæg af Darwin Nunez.

Arsenal sluttede bedst af, men fik ikke yderligere ud af anstrengelserne.