Video : Tipsbladet
Superliga

Idiotisk: Stop så det vanvid!

En lille flok voldsparate tosser tager fodbolden som gidsel. Det skal stoppe, mener Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen

BRØNDBY (TIPSBLADET): Et derby skal summe af forventning og glæde. Ikke af vold, knive og kampklædte betjente.

Den var gal allerede lørdag aften, hvor Brøndby- og FCK-fans tørnede sammen i Glostrup - og blot en time inden kampstart var der krigslignende scener inde på stadion, hvor FCK-fans blev angrebet med pyro.

Jamen, det er sgu’ da fuldstændig vanvittigt - og det skal stoppe. Nu!

Det er pinligt for dansk fodbold - og det kan ganske enkelt ikke være rigtigt, at man ikke kan sende sine børn - i alle aldre - til fodbold.

JUSTISTMINISTER PETER Hummelgaard har allerede raslet med sablen. Han er træt af, at betjente kommer til skade - og måske også et heftigt ressourceforbrug - og han kan nu stille og roligt læne sig tilbage, mens voldsscenerne blot forstærker hans argumenter for at slå hårdt ned på fangrupperinger.

SKULLE HAN komme med en indstilling til, at københavner-derbys bliver uden udebanefans, jamen så er der jo ikke noget at sige til det, men det er forhåbentlig ikke dér, vi skal hen?

Inden han kommer så langt, så skal specielt Brøndby og FCK som klubber kigge sig selv dybt i øjnene og spørge sig selv, om de gør nok for at holde disse vanvittige scener væk fra fodbolden.

KAN MAN forhindre, at to fangrupperinger opsøger hinanden dagen inden kamp? Næppe, men klubberne er forbavsende tavse, når det kommer til at fordømme voldshandlinger omkring kampene.

DET TRISTE ER JO, at en lille gruppe voldsparate ballademagere tager fodbolden som gidsel. Det skal ganske enkelt stoppe og forhåbentlig tager klubberne handsken op inden justitsminister Hummelgaard finder jernhandsken frem.