Video : Tipsbladet
Superliga

Trist FCK-direktør: Altså, hvad skal man gøre?

FC København-direktør Jacob Lauesen fik ødelagt sit ellers gode søndagshumør på Brøndby Stadion.

BRØNDBY (Tipsbladet): Hvordan får man bugt med balladen, som udspiller sig i forbindelse med opgørene mellem Brøndby IF og FC København?

Det er lige nu det altoverskyggende spørgsmål i dansk fodbold, og behovet for et svar er ikke blevet mindre efter sæsonens andet derby, som udspillede sig søndag på Vestegnen.

Både uden for stadion og inde på arenaen var der ballade, og det startede sådan set allerede lørdag aften med et knivstikkeri. 

FC København-direktør Jacob Lauesen ser alvorstungt på situationen.

- Jeg ankommer til stadion i det øjeblik, det starter, så allerede ude på parkeringspladsen kan jeg se, at det flyver til højre og venstre. I sådan en situation løber man jo ind for at se, hvad der sker, siger Jacob Lauesen og tilføjer:

- Vi bruger så meget energi på at holde fansene adskilte, på at visitere og alt muligt andet. Derfor er det voldsomt frustrerende, at det lykkes nogle at løbe på tværs. Når det nu sker, er det skammeligt, at vi så har nogle fans, der kaster noget retur. De scener kan vi ikke have på et stadion, og for os, som følger FC København, ligner det noget, vi så for to år siden i Dortmund.

- Det er voldsomt frustrerende og beskæmmende for dagen. Det ødelægger ret meget mit humør for at sige det ligeud.

FC København-bossen hæfter sig ved, at balladen mellem de to fangrupperinger fandt vej ind bag portene til Brøndby Stadion.

- Det er sjældent, at konfrontationen sker på et stadion. Selvfølgelig har klubberne - især den afviklende klub - et ansvar. Ude i byen er det svært at kontrollere, men når det sker på et stadion, er det virkelig vigtigt, at vi sikrer, at alle procedurer er fulgte.

- Hvis det kan lade sig gøre at løbe på tværs og skyde noget i hovedet på nogle andre, er der i hvert fald nogle procedurer, som ikke er fulgte, eller også er proceduren ikke god nok. Så jeg forventer, det er noget, vi kommer til at snakke om de næste par dage, siger Lauesen.

Thomas Delaney siger, han ikke ville sende sin familie herud til en kamp. Kan du forstå ham?

- Ja, det kan jeg godt af flere årsager. Det vi ser i dag.... altså, hvad skal man gøre? Det er jo efterhånden kun fantasien, der sætter grænser. Sidste gang var det fjernstyrede røgbomber, og nu er det så nogle, der løber på tværs. Vi ved, at Brøndby kæmper for det, men det er jo ikke nemt. Jeg ved, der kæmpes for det herude, og det er de også nødt til, for det går ikke, at man ikke har lyst til at sende folk herud.

Svigter Brøndby i forhold til sikkerheden?

- Svigter er et hårdt ord, hvis man gør, hvad man kan. Der er ingen, der har en intention om, at det skal ende sådan her, og det er vigtigt at sige. Men det er voldsomt problematisk, at det her sker.

Forudser du et scenarie, hvor man fremover spiller de her kampe kun med fans af hjemmeholdet?

- Det er da et realistisk scenarie. Men det vigtigste fra vores perspektiv er, at vi stadig kun er i gang med at implementere brugen af ansigtsgenkendelse. Vi har en ansøgning, som har ligget i seks måneder. I morgen kommer vi til at bruge mange timer på at undersøge videoer med de her, og det bliver bare nemmere, når vi har noget bedre video.

- Så først og fremmest skal vi have implementeret de værktøjer, der blev sat i verden for et års tid siden. Vi tror på, det kan gøre en forskel. Så forhåbentlig har man også fra politisk side is i maven til at se det implementeret, for man træffer nye beslutninger, slutter Jacob Lauesen.

Her kan du læse en reaktion fra Brøndbys direktør Ole Palmå.