Video : Tipsbladet
Generelle

- Jeg fatter ikke en brik af det

I AaB kunne Younes Bakiz og Rasmus Thelander ikke bruges. I Silkeborg blomstrer de. Hvad sker der? Det ser Silkeborg-fan Jesper Koerstz Jensen nærmere på her.

Fodbold er et besynderligt spil, hvor jeg er notorisk dårlig til at spå om fremtiden (og oddse for den sags skyld).

I forhold til Bakiz så jeg ham i en del kampe i 2. division i Ørnereden i Roskilde, hvor han godt nok var en profil, men hvor jeg hurtigt vurderede, at talentet næppe rakte til mere end det (samme vurdering som jeg havde af Vallys et par år tidligere).

Og da Thelander kom til Silkeborg, sagde jeg med det samme til mine Silke-venner: ”Der er for lidt bold i ham, de andre kommer til at grine af ham til træning, når de kører den rundt i små trekanter på kunstgræsset.”

Og hvorfor skulle de to pludselig kunne gøre sig gældende på Superligaholdet i Silkeborg, når de kun var marginalspillere i første division i Aalborg?

Det er derfor, at Kent Nielsen er en virkelig dygtig fodboldfagmand (og jeg ikke er).

Jesper Koerstz Jensen
Silkeborg IF-fan

Men så er der en faktor, der hedder Kent Nielsen. Og jeg ved ikke, hvordan han gør det, men det er, som om han formår at blande struktur med gadedreng, så typer som Vallys og Bakiz bevarer deres frækhed og kreativitet, men stopper med at lave uprovokerede og tåbelige fejl.

Og Thelander fatter jeg ikke en brik af.

Han er kommet ind og har ageret styrmand fra første sekund. Han kaster sig rundt i feltet, skubber og puffer, blokerer de vildeste skud og opfører sig, som var han en fodboldkriger fra Röslers AGF eller Thomasbergs Midtjylland eller noget andet primitivt.

Og han passer slet ikke passer ind som type. Ja, de to skadede, og langt mere elegante stoppere, Busch og Rödin, må klø sig selv i håret og tænke: ”Kan man virkelig også løse jobbet på den måde? Og det må da gøre pokkers ondt alle steder.”

Men nu har Kent vurderet, at vi havde brug for en kriger og en kreatør, så derfor hiver han sådan et par typer op af transferhatten, og når man har bevaret gode relationer til alle sine tidligere klubber og følger alle spillere i de danske divisioner tæt, så lykkedes man åbenbart virkelig tit med at skaffe lige præcis de spillere, som ens hold har brug for.

Og det er derfor, at Kent Nielsen er en virkelig dygtig fodboldfagmand (og jeg ikke er).