Superliga

Hjalte Bo: Den svære overvejelse

Potentialet i AGF og Århus' kvaliteter som by var med til at trække Hjalte Bo Nørregaard fra et Byens Hold til et andet. Den tidligere FCK-anfører tror på projektet i AGF, som han valgte foran flere andre. Sportschef Brian Steen Nielsen behøver ikke vise sin nye scoring rundt, for Hjalte Bo Nørregaard har allerede gode forbindelser til Århus.

»Hjem« til Århus

Da Brian Steen Nielsen i sommeren 2008 skulle forsøge at overtale den kraftfulde angriber Nando Rafael til at skifte Borussia Mönchengladbach og Bundesligaen ud med AGF og Superligaen, tog han ham med en tur nede ved åen, der flyder gennem midtbyen, hvor de satte sig udendørs ved en café.

Udsigten over den solbeskinnede å virkede dengang, men var ikke nødvendig i tilfældet Hjalte Bo Nørregaard, selv om Brian Steen Nielsen betegnede sin scoring af københavneren som en de hidtil sværeste i sin tid som sportschef.

»Jeg er ikke blevet vist rundt i Århus på den måde. Det behøvede han ikke med mig, for jeg kan godt selv finde rundt, også uden GPS. Det er ok.«

Men hvorfor siger Brian Steen så, at du var en af hans sværeste spillere at overbevise?

»Ja, det ved jeg ikke, hvad han mener med. Det er nok mere min agent [Niclas Jensen] han tænker på,« griner Hjalte Nørregaard.

»Nej, det er rigtig nok, at der skulle en del overtalelse til. Sådan er det, når man skal ned at spille i 1. division. Du går fra at spille for nummer 1 i Superligaen til nummer 1 i 1. division, og når man altid har spillet om at blive Danmarksmester og nu skal spille om noget nyt, så er det noget andet. På den måde har jeg da haft mange og svære overvejelser at gøre op. Det har været spændende at finde frem til, hvad jeg selv vil, og hvad jeg står for. Det kan jeg da godt følge Brian i. Det var jo heller ikke noget, der lige blev overstået på en weekend, vel? Det tog et stykke tid.«

Da rygterne om Hjalte Nørregaards skifte til AGF først opstod, blev de ledsaget af andre rygter om et specielt varm link til Århus gennem hans kæreste. For nylig fejrede Hjalte Nørregaard også jul i den jyske hovedstad hos familien.

Faderen Klaus, som spillede i den daværende 1. division for Hvidovre, er godt nok københavner, men moderen Birgitte er oprindelig fra Grenå. Hendes to søskende bor i Århus. Hjalte Nørregaards morfar boede også i Århus indtil for kort tid siden, så han er ikke helt på udebane i sin nye tilværelse.

»Plus at min kæreste Nina kommer herfra, og hendes forældre og søster bor her stadigvæk. Jeg mødte min kæreste, mens hun boede her, men nu bor hun i København. Meningen er dog, at hun skal hjem igen til mig, hvis hun altså vil,« griner Hjalte Nørregaard.
Dagens lejlighedskig gjorde et positivt indtryk, så problemet med en fast base kan snart være løst.

»Lejligheden så fin ud. Jeg glæder mig meget til at få mit eget hjem, for man kan ikke føle sig helt hjemme før. Hun skal bare lige godkende lejligheden, det er klart. Hun bestemmer også lidt,« fastslår Hjalte Nørregaard.

Stadig store ambitioner

Han fastslår også, at den varme forbindelse til Århus trods alt ikke var en afgørende del af hans beslutning om AGF. Drivkraften er stadig de sportslige ambitioner, som er fuldt intakte i en alder af 29 år, hvor mange fodboldspillere peaker i deres karriere.

»Jeg er jo kommet her for at vinde en masse fodboldkampe. Det handler om at vinde. I Superligaen er det FCK, som er bedst, og som alle gerne vil slå. Nu har AGF så et år i 1. division, hvor alle andre gerne vil slå dem, fordi de er den store klub, så på den måde bliver der ikke den store forskel. Man skal stadig gerne vinde alle kampe her. Når AGF så kommer op i Superligaen igen, kan vi sætte os andre mål. Blive ved med at udvikle sig som klub, hold og trup.«

Den mission forventes Hjalte Nørregaard at blive en vigtig del af, og med status som et af de største navne, og en af de mest løntunge spillere i truppen, er der på forhånd lagt pres på. Hjalte Nørregaard tager det nu meget roligt og vil ikke ind på, om de tal, der har været fremme om hans månedsløn [ifølge Ekstra Bladet 155.000 kroner] er korrekte.

»Det medfører ikke større forventninger for mit eget vedkommende. Jeg ved, at jeg skal ind at levere og overbevise. Tage den rolle og de forventninger, de har, til mig. Det økonomiske betyder ikke noget for mig selv. Det kan være, at det gør for andre, men jeg skal stadig ind og være den samme lige meget hvad. Om jeg fik en krone for det eller 200.000, ville jeg stadigvæk have de samme forventninger til mig selv. Jeg er jo kommet her for at vinde fodboldkampe, og så er det lige meget, hvor meget jeg får i løn.«

Læs mere på næste side