Fænomenale Falcao ydmygede Villarreal

På en fantastisk anden halvleg lykkedes det for Porto at besejre Villarreal med 5-1. Benfica vandt med 2-1 over Braga

Porto har været formidable i dette års Europa League, og især på hjemmebane, har holdet været nærmest usårlige. Villarreal lod sig dog ikke skræmme i kampens indledning, og efter blot syv minutters spil, var Nilmar tæt på at give gæsterne en drømmestart, men i en fri position brændte brasilianeren.

Tyve minutter senere var det så hans angrebskollega Rossi, der gjorde tilnærmelser, men desværre for ham og Villarreal blev hans forsøg afværget kort før målstregen.

Portugiserne havde dog også deres chancer, men det var ikke ufortjent, at det var gæsterne, der bragte sig i front kort før pausen. Nilmar blev spillet fri i højre siden, og med et følt indlæg fandt han en fremstormende Cani, der med hovedet fik dirigeret bolden i mål til 1-0.

Fabelagtige Falcao

Hvor Villarreal havde været ovenpå i første halvleg, blev der hurtigt vendt op og ned på det billede fra anden halvlegs begyndelse. Efter fire minutters spil fik Falcao nemlig tilkæmpet sig et straffespark, som han sikkert forvandlede til en udligning, og ti minutter senere kom Porto også i front, da Guarin efter et smart træk fulgte op på sin egen ripost og bragte Porto på vinderkurs.

Herefter faldt Villarreal fuldstændig fra hinanden, og Porto producerede den ene målchance efter den anden.

I tre omgange lykkedes det også at score og i alle tre tilfælde havde Falcao  enten sidste fod eller hoved på, og dermed kom den giftige angriber op på 15 Europa-League scoringer. Dermed står Porto med særdeles gode kort på hånden inden returkampen finder sted om en uge.

Sejr til Benfica

I den anden semifinale tørnede de to portugisiske hold Benfica og Braga sammen, og det blev en kamp, der blev afgjort på ni minutter i anden halvleg. Først bragte Jardel hjemmeholdet på vinderkurs i det 50. minut, men tre minutter senere udlignede gæsterne ved Vandinho.

Det lykkedes dog Benfica at sikre sig sejren kort tid efter, da angriberen Cardozo gjorde det til slutresultatet 2-1, og dermed er returopgøret fortsat fuldstændig åbent.