Video : Tipsbladet
Superliga

Imponeret Tøfting: Det er ligesom med Klaiber!

Stig Tøfting fælder dom over første runde af Superligaen og de mange nye spillere, og her imponerer en FCK'er ham lige så meget, som Sean Klaiber gjorde det i sin første kamp for Brøndby.

Lad os lige spole tiden et år tilbage, og jeg skrev følgende efter første runde af Superligaen: ”Jeg skal lige love for, at Superligaen er i gang. 17 mål, en ødelagt Hvidovre-trøje, mirakler af Mikkelsen, masser af tætte kampe og et hattrick af Nuamah.”
Klip frem til i dag, og Superligaen startede igen som lyn og torden. Vi fik 19 mål, vanvittigt drama i Viborg og godt med tilskuere på lægterne. Det er femte sæson med 12 hold, og kun én gang før, er der scoret flere mål i åbningsrunden. Jeg er ikke blevet skuffet!

Nu har jeg fået set alle hold i kamp, og man skal selvfølgelig passe på med at sætte de tykke streger under noget som helst, men der var da en del, som blomstrede op her.

Lad os starte med FCK. Trott viser de få gange, der er brug for ham, at han er en klassemålmand, som de har hentet ind. Jeg var mest imponeret over Garananga. Det var sgu et usædvanligt højt niveau! Jeg sagde det også dengang med min gode ven fra Brøndby, Sean Klaiber, at det her, det dur.

Så kan man altid sige, og sådan vil det være hver gang, hvem mødte de? Blev han udfordret af Lyngby? Nej, men han kan jo for fanden ikke vise mere, end han blev udfordret til, og det her var topniveau.

Munashe Garananga havde en fremragende debut for FC København. Foto: Alamy

Hos FC Midtjylland lugter det af ren klasse med Adam Buksa. Dejligt hovestødsmål og han har jo en chance mere, hvor han header forbi mål. Han skal nok score sine kasser.

Kommer Yeboah også til det i Brøndby? Det ved jeg ikke, men jeg og alle jer andre blev sgu overrasket over, at de pludselig råder over en spiller, der faktisk fylder så meget i feltet, som han gjorde. 

Nu følger jeg ikke Brøndbys træning, men jeg blev positivt overrasket over de to knægte Clement Bischoff og Noah Nartey, og hvordan de gik ind og dominerede mod Viborg. Mere af det!

Hos FC Nordsjælland vil jeg ikke nævne den enkelte, for der var det mere fællesskabet, som blomstrede. Igen vil nogen sige: Jaja, men det var mod et dårligt AaB-hold... Og hvad så? De spiller mod AaB, og så er det sådan, det er. I dag kan vi så vurdere dem mod FCM, men jeg fik i hvert fald mit bevis på, at de stadig kan, og jeg meldte jo ud, at de var min overraskelse...

Jeg har heller ikke sat ring om nogen fra AGF og Silkeborg. Jo, AGF leverede en fremragende indsats. Der var fysik, og de kunne have ført 3-0 ved pausen. Det er også det, fodbold kan. I stedet tænkte jeg, da kampen var slut, at AGF skulle være glade for et point, sådan som Midtjylland pressede på. AGF formåede ikke at lukke kampen, og det minder lidt om seneste sæson.

Clement Bischoff var en af rundens positive overraskelser. Foto: Alamy

Silkeborg vandt, og ham der Orazov ligner da en okay lille dribler, men jeg kan bare konstatere, at det ikke umiddelbart er en fordel for Silkeborg at spille i 27 grader på en knastør kunstgræsbane.

Viborgs Jakob Vester var en øjenåbner for mig med sine to mål mod Brøndby, og så bragede German Onugkha bare derudaf med to kasser for Vejle. Der skal ske mirakler, hvis han skal blive i Nørreskoven, og jeg tror IKKE, at han bliver solgt til en dansk klub, for det gider Vejle sgu da ikke.

Til sidst var det meget godt at se Stephen Odey i vigør for Randers, og det så egentlig også fint ud med Florian Danho...

Jeg kan jo godt lide at sætte røven i klaskehøjde! Jeg hører mange, der snakker om, at transfervinduet ikke er lukket endnu, og der stadig nok skal komme masser af spillere. Det er jeg ikke sikker på. Jeg tror ikke, Midtjylland henter mere end et par stykker. FCK? Jo, der kommer da måske en eller to. Selvfølgelig kommer det an på, hvem der sendes ud, for hvis det pludselig vælter ud med spillere, skal der jo nogen ind. Der er 12 hold i ligaen, og mit bud er, at der ikke hentes mere end 25 ind.

Nu har det hele jo handlet om Superligaen, men de danske hold er også kommet i gang med Europa. Bare lige for at slå fast med syvtommersøm, så er mine forventninger til de fire danske hold store!

FC Midtjylland behøver vi nærmest ikke snakke om. De er sikre på et ligaspil, spørgsmålet er bare, hvilket det bliver. Jeg forventer Champions League, men det kan da godt være, de lever med det, hvis det bliver Europa League.

FC København har ikke nogen buffer – de skal gå hele vejen. Alt andet vil være en fiasko. Udover Chelsea er de det højest seedede hold, så der skal slet ikke være noget at rafle om.

FC København SKAL i europæisk ligaspil. Foto: Alamy

For Brøndby venter Legia, og det bliver en gyser. Den er 50/50 i min optik, og den bliver svær. Jeg synes, Brøndby står stærkere end sidste år, og kommer de forbi Legia, så skal den være der!

Silkeborg tabte i Norge, men den er ikke afgjort endnu. De har før drillet på Jysk Park, men Molde er vant til kunstgræs og er ikke bare sådan lige at slå. De har jo den der faldskærm, og hvis de ryger ud, så skal de møde Gent i Conference League. Det er en relativ lige kamp, vil jeg sige. Det er svært at give Silkeborg en presbold, for bliver jeg decideret skuffet, hvis de ikke går i ligaspil? Nej.

Så jeg har 100 procent forventninger til to ligaspil, og så er den 50/50 med Brøndby og Silkeborg!

Jeg kan heller ikke lige dy mig for at knytte en kommentar til FCK's salg af Elias Jelert til Galatasaray. Nu skriver tyrkerne selv 63 millioner kroner, men beløbet er ifølge Tipsbladet på godt 82 millioner kroner. 82?! Hold kæft det er vildt. Nu så jeg, at ham Calafiori er på vej til Arsenal for lidt mere end det dobbelte. Er han dobbelt så meget værd? Jeg vil give ti gange så meget for ham end for Jelert! Respekt til FCK – det er et kongesalg det der!