C/N: Hjemmelavede penge
Illustration
Generelle

C/N: Hjemmelavede penge

Dagens analyse handler om at skylde penge

“Men hvis man har penge til gode i Brøndby, så skal man naturligvis også have dem” – Tommy Sommer Håkansson 29 April i Ekstra Bladet.

Det er et citat til bøgerne. For det er ikke det indtryk, man har fået det sidste år, når man har læst diverse nyheder ude fra Faxe Kondi-favelaen. Udtalelsen kommer i forbindelse med Per Nielsens tilgodehavende på 2,8 millioner kroner. Per Nielsens krav ser ud til at være reelt nok. Han har jo gemt papirerne. Der findes næppe mange danske Superligaspillere med en fratrædelsesgodtgørelse på 2 millioner kroner, men det fik Per Nielsen. Om det svarer til et års løn, eller om der er tale om lidt ekstra fra Per Bjerregaard og Brøndby IFs side, er ikke til at sige. Men det kan vise sig at være uheldigt for Brøndby IF, hvis der er flere sager. Og er de bogført? Små 3 millioner kroner med renters rente er ikke uvæsentlige for Brøndby IF i disse dage. Per Nielsen er på mange måder unik, så der er næppe mange spillere, der har haft samme tålmodighed med en tidligere arbejdsgiver. Tålmodigheden og den spinnede uskyldighed og Bonus Pater-rollen ligger bare endnu mere til den helgen-rolle, som Per Nielsen har blandt mange fans.

Det kom også frem i dag, at Auri ville have været fyret ude i Brøndby, hvis det ikke var for den dårlige økonomi. Det lyder også meget sandsynligt. Auri er ikke noget stort trænergeni, og passer nok bare bedre til Hvidovre eller HB Køge end Brøndby IF. Til gengæld var det klogt nok af John Faxe Jensen at sige nej tak. Det var tæt på en loose-loose-situation. Hvis man altså har en ide om, at holdet og resultaterne ikke kan blive mere bedre på kort sigt. Brøndby IF synes åbenbart ikke, at der var nok Brøndby IF i medierne, så de offentliggjorde lige indkøbet af en makedonier Jordancho Naumoski, der går sikkert ikke længe, før han er fast mand. 

Senere i dag dukkede der en anden kreditor op. En kreditor, man helst ikke ud fra et PR-mæssigt synspunkt vil have ud i medierne. UNICEF. Her skylder Brøndby 2 millioner kroner for reklamepladsen. Det kunne godt se ud som om, at aftalen ikke er overholdt helt. Og UNICEF mener stadigvæk, at man har et krav. Med morarenter så skal man også tage endnu et krav på 2 millioner alvorligt. Sammen med Per Nielsens krav, så er det 5 millioner, der kommer ud af busken. Dagen før emissions tal afsløres. Det gode spørgsmål er om UNICEF og Per Nielsens krav også er medtaget i prospektet, eller er det lige nogle ekstra millioner, der også skal indregnes under gæld og tilgodehavender. Ellers må de bare stille sig i køen med en I O U-note

Men det er sikkert ikke noget problem, for Benny Winther tror at Brøndby IF er tæt på en redning.

Når medierne er fulde med spin, sladder, rygter, beskyldninger og dementier som tilfældet Brøndby IF, så kan man let få en tilbøjelighed til at tro på det værste. Det er Brøndby IFs egen skyld. Så bliver der peget fingre af medierne i morgen i forbindelse med emissionen, så er det bare at sige: ”Spejl”

Vi tror at Brøndby IF lige nøjagtigt redder sig hjem. Indtil der dukker flere skeletter op eller Per Bjerregaards ånd igen tager form.

Indtil kan Brøndbys økonomi bedst forklares sådan her: