C/N-Analyse 10. april: Gode råd er dyre.
Illustration
Generelle

C/N-Analyse 10. april: Gode råd er dyre.

Dagens analyse handler om Brøndbys venner og Mats Hummels

Dagens Conte/Nestor-analyse.
 
Nu i aftenudgave, så vi kunne få alt Brøndby med.
 
Her til aften var der investormøde ude i Brøndby, hvor flere koryfæer (med tryk på fæ) vil fortælle om situationen i Brøndby. Blandt talerne er Lektor Troels Troelsen fra CBS, der skal give en såkaldt ekstern vurdering. Troels Troelsen er en mand, der tidligere har mødt megen kritik fra nær og fjern. Især på grund af det berømte seddelpresse-citat.
I følge vores kilder havde konstitueret direktør Tommy Sommer Håkansson foreslået en anden og endnu mere kontroversiel taler i stedet for Troels Troelsen. Nemlig den super duper Sports- og oplevelsesøkonom Fernando Olsen. Talens indhold skulle være en ekstern vurdering af klubben. Fremragende koncept.
 
Hvis man dertil også lægger N.E. Nielsens tilstedeværelse (hvis du ikke kender hans navn, bør du lige google hans track record), burde seriøse aktionærer være en anelse bekymrede. Men hvis klubben overlever, kan man nærmest allerede se tegningerne til et meget, meget, meget, meget interessant advisory board. Troels Troelsen, N.E. Nielsen og Fernando Olsen. Brøndby mangler nærmest kun Karsten Madsen, så er vores vildeste fantasi gået i opfyldelse.
 
Bekymret burde man også være efter dagens udtalelse fra Tommy Sommer Håkansson om, at Brøndby alligevel godt kan bruge penge på spillere til sommer, hvis emissionen bliver lidt større end 60 mio. Det er en lidt risikabel udmelding, idet minimumsbeløbet på 60 mio. har en del forudsætninger, som Brøndby langt fra kan være sikre på.
 
Så de har haft en del at tale om på det møde.
 
Post scriptum: DR har været forbi. Her taler Tommy Sommer Håkansson så om, at Jeppe Stokholm og venner stadigvæk er i spil. Man skal hæfte sig ved, at Stokholm ikke er nævnt i prospektet, så det lugter af et gratis rygte eller spin for at sikre, at emissionen ikke går i stå.
 
Det med at gå i stå, kan man også godt beskylde Christian Eriksen for. Men alligevel er han med jævne mellemrum sat i forbindelse med engelske klubber i den bedre halvdel af Premier League.
Vi har svært ved at se Christian Eriksen skifte for €20 mio. Hvem betaler dog så meget for en ufærdig spiller, der måske ikke forstærker holdet nu og her? Og så når han er (næsten) gratis om et år? For OBs skyld håber vi dog, at han bliver solgt. Dyrt.
 
I går var vi inde på, at blodspinning er det nye sort inden for lynhurtig helbredelse. Nu viser det sig, at FCK også benytter sig af metoden. Med Igor Vetokeles fiberskader in mente, virker blodspinning lige så godt for FCK, som næseplasteret gjorde for Robbie Fowler i sin tid.
 
Du skal i øvrigt huske at læse Sebastian Stanburys glimrende artikel om Zlatans manglende succes i Barcelona og listen med knap så gode indkøb. For Barcelona er ikke bare La Masia.
 
Et kommende knap-så-godt indkøb kunne meget vel være Dortmunds Mats Hummels, der har gjort sig tanker om Barcelona. Tag ikke fejl, Hummels er en fremragende forsvarer og en glimrende fodboldspiller. Grunden til vi tror, at Hummels og Barcelona måske ikke er et match made in heaven skyldes, at Hummels, sammenlignet med en lidt yngre Carles Puyol eller Sergio Ramos, mangler lidt topfart i støvlerne. For hvis det er planen, at Hummels skal danne makkerpar med Gerard Pique, så kan det godt blive en anelse tungt. Især når Barcelona står så langt fremme på banen, som de gør. Et mere ideelt fit for Mats Hummels ville være Manchester United. Eller der hvor Mourinho nu tager hen.
 
Dagens retromål:

Vi tales ved

MLK