I de seneste år er udenlandske investorer kommet og gået i Superligaen, 1. Division og 2. Division, og en af de klubber, der er i spil til en handel, er Randers FC.
Randers er blevet nævnt gentagne gange og har også fået mange henvendelser, siden klubben i 2015 nær var blevet købt af Tom Vernons Right To Dream-projekt, hvor Vernon først i sidste øjeblik besluttede sig for at købe FC Nordsjælland i stedet.
Det bliver endnu dyrere at fange de næste klubber i rækken, og det er derfor, Randers er på udkig efter nye investorer, som kan hjælpe os. Det kan både være udenlandske investorer eller lokale, som er villige til at investere endnu flere penge.
Søren PedersenSportsdirektør og kommerciel direktør i Randers FC til Tipsbladet 4. november
Men det er først her i 2024, Randers FC for alvor selv aktivt afsøger markedet og har sat konsulenter til at tjekke, hvem der er af potentielle købere.
Randers-direktør Søren Pedersen fortalte allerede i marts til Tipsbladet, at man taler med mulige investorer, noget formand Svend Lynge Jørgensen bekræftede i et interview med Ritzau i begyndelsen af august.
Læs her, hvad direktør Søren Pedersen sagde til Tipsbladet om et opkøb i sidste uge
På mandag er der generalforsamling i Randers FC, hvor der er lagt op til en udmelding om situationen, og Tipsbladet kan her løfte lidt af sløret for, hvad der sker i det randrusianske.
Midt på året begyndte to udenlandske grupper, en med afsæt i Storbritannien og en i USA, at se nærmere på Randers efter møder med klubben.
Her i slutningen af efterårssæsonen er den ene af grupperne nu ifølge Tipsbladets oplysninger en seriøs mulighed som fremtidig investor i Randers FC, der dermed kan få tilført et millionbeløb.
Intet er afklaret eller besluttet endnu.
Men muligheden for en udenlandsk investering i Randers FC er rykket mærkbart tættere på nu, end den var i begyndelsen af den proces, Randers FC selv satte skub i i begyndelsen af året.
Og der har ifølge Tipsbladets oplysninger været intens aktivitet og samtaler i efteråret og den seneste tid, hvilket stemmer godt overens med direktør Søren Pedersens udmelding om forventet afklaring i løbet af nogle uger.
Den danske mulighed
En anden reel mulighed er, at nye, danske og i udstrakt grad lokale investorer, sammen med eksisterende aktionærer i Randers FC, går ind og skyder flere penge i Superliga-klubben.
Formålet med at ændre ejerstrukturen i Randers FC er at tilføre klubben så mange nye millioner som muligt og på en realistisk måde øge omsætningen og den daglige økonomi i Superliga-klubben, at man har bedre muligheder for sportsligt at hænge på i midten af Superligaen og i enkelte sæsoner toppen.
FC Nordsjælland, AGF, Brøndby, FC Midtjylland og FC København har spillerbudgetter til lønninger og transfers, der er mellem dobbelt så store og syv gange så stort i FC Københavns tilfælde.
Se Superligaens spillerbudgetter her
For Randers FC er udsigten i næste sæson, at OB og AaB har matchende eller større budgetter, Silkeborg IF og Viborg FF lige så store, og Lyngby, Vejle og AC Horsens som Superliga-klubber også vil være tæt på randrusianerne.
Randers FC har i tidligere år nået et stykke i processen med udenlandske investorer, uden at det i sidste ende er endt med enighed om en handel.
Ifølge Tipsbladets oplysninger havde klubben for et års tid siden kontakt til en investor, der også er inde i en solid engelsk klub uden for Premier League, hvilket altså ikke mundede ud i en aftale.
Randers ligger i landsholdspausen på femtepladsen i Superligaen med 24 point, ét efter Silkeborg IF og tre efter AGF, FC København og FC Midtjylland i Top 3.