EM

Italien videre ved EM efter vildt drama

Italien udligner i sidste sekund til 1-1 mod Kroatien og avancerer til EM's ottendedelsfinaler.

Italien sikrede sig mandag aften avancement ved EM efter drama i allersidste øjeblik.

Her udlignede indskiftede Mattia Zaccagni til 1-1 mod Kroatien, der ellers havde taget føringen efter en træffer af veteranen Luka Modric, som også brændte et straffespark.

Med resultatet slutter Italien som toer med fire point efter Spanien i gruppe B og møder nu Schweiz i Berlin lørdag.

Kroatien har på tredjepladsen to point og 3-6 i målscore, hvilket næppe rækker til at blive blandt de fire treere, der avancerer, men teoretisk set kan det stadig lade sig gøre.

Mandagens skæbnekamp var længe en temmelig låst affære, omend Italien før pausen havde flest og størst chancer. Især stopperen Alessandro Bastoni kom meget tæt på, men keeper Dominik Livakovic klarede på fremragende vis.

Ti minutter inde i anden halvleg fik Modric spillets største chance, da bolden ramte Davide Frattesis ene arm i feltet, men Donnarumma nåede flot ned til veteranens afslutning.

Muligvis opildnet af sin afbrænder var Modric øjeblikket efter på plads i feltet og tordnede en ripost i kassen, efter Donnarumma havde lavet en stor redning på Ante Budimirs hovedstød.

Med scoringen blev Modric den ældste målscorer nogensinde ved en EM-slutrunde, og en tydeligt bevæget Modric jublede vildt med sine holdkammerater, inden der blev skudt gang i en kamp for at holde italienerne fra fadet.

Luciano Spalletti skiftede straks offensivt ind og flyttede sin tropper længere frem, men trods et intensivt pres var det småt med store chancer.

Bastoni headede over, og ingen nåede frem til Federico Chiesas indlæg, og så lignede det kroatisk sejr.

Men i sidste minut af tillægstid drev stopperen Riccardo Calafiori bolden frem midt i banen og spillede den ud til venstre, hvor Mattia Zaccagni kvitterede ved at dreje bolden i nettet til stor italiensk eufori.