EM

Spanske reserver letter Danmarks vej videre i EM

Danmark sikrer med uafgjort mod Serbien avancement i EM efter Spaniens 1-0-sejr over Albanien.

Spanien rakte mandag aften Danmark en hjælpende hånd ved EM i fodbold.

Med 1-0 over Albanien efter en scoring af Ferrán Torres sørgede spanierne således for, at Danmark tirsdag er stensikker på avancement til ottendedelsfinalerne med uafgjort mod Serbien.

Danmark slutter med uafgjort således som minimum på tredjepladsen i gruppe C med tre point og en lige målscore, og det er bedre end både Ungarn og Kroatien i det foreløbige treerregnskab, hvorfra de fire bedste treere avancerer.

Mandagens resultater - inklusive Kroatiens 1-1'er mod Italien - betyder endda, at to point kan være nok til avancement. Det sker, hvis hverken Georgien og Tjekkiet i gruppe F vinder deres sidste gruppekampe mod henholdsvis Portugal og Tyrkiet.

I så fald vil mindst to treere have to point og en negativ målscore.

Gruppe B sluttede med Spanien på toppen med maksimale ni point, Italien tog andenpladsen med fire point, mens Kroatien og Albanien ender på henholdsvis to og et point.

Spanien møder i sin ottendedelsfinale en endnu ukendt treer i Köln på søndag.

Trods ti nye ansigter i startopstillingen i forhold til 1-0-sejren over Italien sad Spanien tungt på spillet fra første fløjt mod Albanien.

Første halvleg var intet chanceorgie, men efter 12 minutter sparkede Barcelonas Ferrán Torres kuglen i nettet via stolpen efter sublim assist af Dani Olmo.

Olmo var i det hele taget en kreativ oplevelse og en af de reserver, der muligvis kan gøre sig håb om at spille sig ind i landstræner Luis de la Fuentes startopstilling.

Albanien var langt fra at true David Rayas bur i den anden ende, indtil kort før pausen hvor Kristjan Asllani med et langskud tvang keeperen ud i fuld længde.

Real Madrid-angriberen Joselu var meget tæt på 2-0 i starten af anden halvleg, men ellers var der langt mellem chancerne, og først da Chelseas Armando Broja efter 64 minutter testede Raya, skete der lidt.

Siden intensiverede albanerne presset i jagten på de nødvendige to scoringer, men selv om der var optræk til meget, blev det aldrig spændende for alvor.