ÅRHUS (Tipsbladet): I indgangen har der hængt et avisudklip om dengang, legenden Jimi Hendrix spillede koncert i Vejlby-Risskov Hallen, børn og unge med fut i stængerne og bedre koordination end den gennemsnittelige journalist går til springgymnastik i den nærliggende springhal, og fra næste år skal AGF spille Superliga-kampe der.
Vejlby Stadion og de omkringliggende idrætsfaciliteter oppe i den nordlige del af Århus er mere kendt i byen for andre sportsgrene end fodbold, og selve har faktisk været mest kendt som arena for atletik.
Men fra foråret og 2025 og 2026 ud er det her, AGF skal kæmpe om medaljer og byder de andre Superliga-klubber velkommen til bold i Århus.
Det bliver uundgåeligt en noget anden oplevelse end den traditionsrige folkemarch ned ad Stadion Allé inde fra Ingerslev Boulevard og midtbyen, og hvordan det kommer til at fungere i den anden ende af byen er meget svært at spå på forhånd.
I Superliga-truppen har spillere og trænere naturligvis fulgt nedrivningen af deres nuværende stadion og de medfølgende problemer fra første række, men det, de i kommende uger skal til at forholde sig til, er den nye hjemmebane.
Det vil være en overraskelse, hvis ikke klubben strækker sig langt for at vænne spillere og fans til tanken, før det er alvor med en hjemmekamp mod AaB 23. februar.
Og spillerne selv kommer også til aktivt at gøre noget for, at stadion i Vejlby bliver en god hjemmebane, siger forsvarsstyrmanden Frederik Tingager.
- Vi har kun set det på billeder. Det bliver jo noget lidt andet i forhold til, hvad vi kommer fra. Men jeg tror også, vi kan vende det til noget positivt, i forhold til, at det bliver intimt derude, siger Frederik Tingager til Tipsbladet.
Svært for modstanderne
Vejlby Stadion ligger otte kilometer nord for den nuværende hjemmebane og tæt på flere af Århus' og Jyllands største breddeklubber som VRI og Skovbakken for ikke at nævne VSK Aarhus fra 3. Division, der plejer at spille hjemmekampene på Vejlby Stadion, der i mange måneder har været under ombygning som forberedelse til AGF's to år på arenaen.
Så det bliver ikke det samme som nu, men med uformindskede AGF-ambitioner i toppen af Superligaen skal den nye hjemmebane blive et godt sted for AGF og en træls oplevelse for gæsterne.
- Vi ved godt, der er begrænsninger, også i forhold til antallet af tilskuere. Men vi skal prøve at vende det til noget positivt for os. Vi får en rigtig god bane derude, og det skal blive sådan, at de andre hold ikke ser frem til at skulle der. Og hvis vi slutter ordentligt af her i efteråret, tror jeg også, folk får lettere ved at finde ud, for så kan vi se frem til et sjovt forår, siger Frederik Tingager.
Cheftræner Uwe Rösler har været forbi den kommende hjemmebane,før selve banen blev lagt, og han håber, det kan blive en heksekeddel for besøgende Superliga-hold.
- De næste fire kampe er voldsomt vigtige. Vi skal skabe et godt fundament for os selv til 2025. Og ved I hvad? Jeg ser faktisk frem til Vejlby. For det kan blive virkelig intenst, siger Uwe Rösler med en henvisning til AGF's slutprogram i 2024.
Her møder AGF FC Nordsjælland og Silkeborg IF ude på kunstgræs, før der venter to pokal-kvartfinaler mod Brøndby IF.
AGF møder Brøndby hjemme først 8. december i det, der bliver en ganske speciel kamp hjemme på en sidste kamp på Ceres Park, der vil se markant anderledes ud end i FCK-kampen før landsholdspausen, da man er i fuld gang med at rive tribuner ned og kommer til at stille mobiltribuner op i stedet.
AGF har på grund af ekstra hjemmekampe flest point hjemme i denne Superliga-sæson med fem sejre og fire uafgjorte.