Wæhler sikrede AaB sejren i overtiden

Med en scoring fire minutter inde i overtiden blev Kjetil Wæhler matchvinder, da AaB besejrede Lyngby.

AaB tilførte holdet masser af stjernestøv i vinterpausen, men inden dagens kamp i Lyngby havde nordjyderne stadig deres første forårs-sejr til gode. Men dette blev det ændret på søndag eftermiddag, da AaB kunne rejse fra Lyngby med en 2-1-sejr i bagagen - men det var godt nok på en hængende hår.

Kampen startede meget seværdigt med masser af gode opspil og chanceskabende angreb, blandt andet ramte AaBs Mathias Wichmann og Nicklas Helenius stolpen, men stille og roligt gik gassen af ballonen.

Alligevel lykkedes det Lyngby at bringe sig foran i 1. halvleg, for efter 26 minutter straffede nyindkøbte David Boysen en fejlaflevering af Lasse Nielsen og bragte de Kongeblå på 1-0.

Meget mere skete der ikke i 1. halvleg.

I 2. halvleg overlod Lyngby fuldstændig initiativet til AaB, og oprykkerne skabte reelt ikke en eneste chance. Det gjorde gæsterne tilgengæld, der i pausen valgte at lave en dobbelt udskiftning. Ud gik Mathias Wichmann og Chris Rolfe, mens Anders Due og 16-årige Lucas Andersen entrerede Lyngby Stadion.

Morten Duncan Rasmussen især havde mange muligheder efter pausen, men den tidligere Brøndby- og AGF-spiller misbrugte hver gang. Vurderet ud fra søndagens kamp virker Duncan tydeligt tynget af de mange måneder uden spilletid.

AaB fik udlignet til 1-1 med et kvarter igen. Nicklas Helenius fik kæmpet sig til baglinien og lagt den indover til Anders Due, der fik prikket bolden forbi Rune Pedersen i Lyngby-målet.

1-1 lignede også slutresultatet, men fire minutter inde i overtiden dukkede Kjetil Wæhler op og scorede sejrsmålet for AaB. En hård skæbne for Lyngby men ikke ufortjent efter indsatsen i 2. halvleg.

På trods af sejren ligger AaB fortsat under stegen, men de tre point vil uden tvivl betyde en masse for selvtilliden i den nordjyske trup.