Schmeichels Celtic smadrer FCM-bøddel

Celtic var overlegne og vandt Champions League-hjemmekampen over Slovan Bratislava med 5-1.

Den skotske storklub Celtic og landsholdsmålmand Kasper Schmeichel lægger fra land i Champions Leagues nye ligafase med tre point og storspil.

Hjemme på Celtic Park i Glasgow blev der uddelt klø til gæsterne fra Slovan Bratislava. De skotske fodboldmestre vandt 5-1 over slovakkerne, der slog FC Midtjylland i den afgørende kvalifikationsrunde om en plads i ligafasen.

Kasper Schmeichel fik dermed et glædeligt gensyn med Europas bedste klubturnering, som han deltager i for blot anden gang i karrieren.

I 2016/17-sæsonen vogtede han buret i otte ud af Leicesters ti kampe i turneringen, og han stod blandt andet to brandkampe mod FC København.

Slovan Bratislava ydede så begrænset modstand, at Schmeichel kunne øjne et rent bur i sit Champions League-comeback, men han kunne intet stille op ved slovakkernes flotte reduceringsmål i anden halvleg.

Celtic scorede første gang i det 17. minut, da Liam Scales headede bolden i mål efter et af holdets mange hjørnespark.

Straks efter pausen kom skotterne på 2-0, da japaneren Kyogo Furuhashi skubbede bolden ind i et tomt mål fra få meters afstand.

I det 55. minut fik Celtic så tilkendt et straffespark, og det omsatte nyindkøbet Arne Engels til 3-0.

Kampen synes helt lukket, men fem minutter senere fik den lidt liv, da østrigeren Kevin Wimmer drejede bolden op i målhjørnet med ydersiden uden chance for Kasper Schmeichel.

Daizen Maeda øgede til 4-1 efter 70 minutters spil, og til sidst kunne indskiftede Adam Idah gøre det til 5-1.

Mens Kasper Schmeichel åbnede turneringen med en sejr, gik det lige modsat for en anden landsholdsspiller. Andreas Skov Olsen spillede hele opgøret for Club Brugge, der tabte 0-3 hjemme til Borussia Dortmund.

Indskifteren Jamie Bynoe-Gittens blev den store helt for tyskerne. Den 20-årige englænder kom ind midt i anden halvleg, og han fik nettet til at blafre i det 76. og 86. minut. I det femte tillægsminut øgede Serhou Guirassy til 3-0 på straffespark.

Casper Nielsen sad på bænken i hele kampen for Club Brugge.

I Paris lykkedes det PSG at tage en ventet hjemmesejr over Girona, men det holdt hårdt.

Gæsternes målmand, argentineren Paulo Gazzaniga, var tæt på at holde nullet efter en pragtkamp, men endte i stedet som skurk. I det 90. minut lod han et svagt skud - eller et sløjt indlæg - fra Nuno Mendes gå mellem sine hænder og ben og ind i mål. Dermed vandt PSG CL-åbneren 1-0.