FCM slagtede Esbjerg i pokalen

FC Midtjylland chokerede i pokalturneringens ottendedelsfinale, hvor det blev til en imponerende sejr på 5-0 i Esbjerg

Kampen startede noget uventet med tre hurtige mål til FC Midtjylland. Tre af de offensive profiler, Jonas Borring, Mikkel Thygesen og Danny Olsen, der ikke helt har levet op til forventningerne i efteråret, gjorde på bare tyve minutter det onde mod Esbjerg, der inden da ikke havde prøvet at lukke tre mål ind i en kamp i efteråret.

I anden halvleg blev det 4-0, da Jonas Borrings indlæg fik lov at passere hele forsvaret, inde Ken Ilsø let kunne sparke bolden i mål. Man sad sådan set bare og ventede på et mål på Farlige Frank som det sidste af FC Midtjyllands offensive esser, der manglede at komme på måltavlen, og det kom ti minutter inde i halvlegen. Kristensen var alene i feltet med fem Esbjerg-spillere, men kunne alligevel sparke bolden i mål bag en svigtet Lars Winde.

Efterhånden som tiden skred frem, indså Esbjerg-spillerne, at kampen var tabt og stoppede det høje pres, som de havde lagt på FC Midtjylland, mens gæsterne satte kontramaskinen et par gear ned, indtil de efter 93 minutter kunne strække armene i vejret.

- Kampen blev tabt det første kvarter, og det må jeg tage på min kappe. Når taktikken ikke bliver fulgt, er det trænerens ansvar, sagde Ove Pedersen efter kampen til Kanal 5.

I aftenens tredje pokalkamp vandt Silkeborg med sikre 3-1 i Viborg. Rajko Lekic med to mål og Christian Holst bragte gæsterne foran 3-0, inden George Popkhadze reducerede for Viborg.