Video : Tipsbladet
Landshold

Eriksen? Jo, han er sgu’ noget særligt

- Hverdagen har indfundet sig for et dansk landshold, der defensivt kom til kort mod Schweiz, mener Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen

DET KAN GODT være, at Danmark fik skudt et par huller i den schweiziske alpeost, men når de rød-hvide selv holder åbent hus i den anden ende, så er det svært at vinde sådan en fodboldkamp.

2-2 på udebane mod Schweiz er ganske solidt og absolut et brugbart resultat i Nations League, så ingen katastrofe eller krise.

Det er et resultat, som fungerende landstræner Lars Knudsen kan være godt tilfreds med. Spanien løber naturligvis med gruppesejren, mens Danmark ligger lunt og i hvert fald et godt stykke fra den direkte nedrykningsplads.

SÅ LANGT SÅ godt, men hverdagen har da også indfundet sig på det danske landshold efter drømmestarten med to sejre i Parken over Serbien og netop Schweiz.

Jamen, det er da absolut godkendt at tabe ude til Spanien og få uafgjort mod Schweiz, men ingen af kampene var ligefrem seksstjernet fodbold fra danskerne.

MOD SPANIEN var det en stærk defensiv, der holdt Danmark inde i kampen, mens samme defensiv var totalt usikker mod Schweiz, der kunne og burde være løbet med alle tre point, selvom de absolut også havde et forsvar, der var til at udfordre.

I STEDET ER der så grund til at glæde sig over en figur, der ellers har været til diskussion gennem en længere periode, nemlig Christian Eriksen.

Altså, hans assist til Gustav Isaksen var jo decideret verdensklasse! Så hurtigt opfanget, så elegant eksekveret et chip frem mod Isaksen - og heldigvis betalte den tidlligere FCM-profil tilbage med et mål.

Foto: Alamy

I SIDSTE DEL af anden halvleg blev den danske kreatør flyttet længere frem på banen - og det pynter gevaldigt på hans spil. Ja, han laver sine fejl, knokler ikke ligefrem defensivt, presser måske lidt halvhjertet, men han er stadig fremragende i de små rum og hans fodbold-intelligens er fortsat tårnhøj.

EN TYPE som Christian Eriksen vil altid være under lup. Stort navn, kæmpe stjerne - og endnu større forventninger til ham. Det vil ikke være altid, at han kan leve op til de ting, men når man kan sætte et mål og en assist på kontoen i en kamp som den mod Schweiz, så er det fuldstændig rimeligt, at Eriksen stadig er en af de første på holdkortet.

DEFENSIVT SÅ er Danmark ramt af en del skader - og specielt Joachim Andersen og Andreas Christensen er voldsomt savnet. Hverken Victor Nelsson eller Rasmus Nissen Kristensen når i nærheden af deres niveau.

I øvrigt forfriskende at se en Gustav Isaksen levere på landsholdet, selvom man sagtens kunne have set ham i nogle flere minutter. Med Isaksens fart - og Eriksen til at slå de dybe bolde til ham, så var det et stærkt våben mod en langsom schweizisk bagkæde.

NÅ, DET NÆSTE vi venter på, når vi taler landshold er naturligvis, at DBU får landet en permanent landstræner. Næste landsholdstermin falder i november, så det kunne jo være et passende tidspunkt, at få præsenteret en permanent dansk landstræner, der i god tid inden VM-kvalifikationen kan arbejde med holdet.

Sæt i gang, DBU!