Video : Tipsbladet
Landshold

Vanvittigt: Serie 3-spiller fik landsholdsdebut

Til dagligt spiller han Serie 3-fodbold med Melvin Kakooza, men alligevel kan Jannick Liburd nu kalde sig landsholdsspiller.

Rigtig mange danskere hygger sig hver uge med i de danske serierækker. Niveauet er sjældent noget særligt, og taktikken begrænser sig til en 4-4-2, hvor der skal slås lange bolde op i frimærket bag den langsomme forsvarskæde.

Sådan er det delvist også på et af B 93's Serie 3-hold, men udover at de har en af landets sjoveste komikere, Melvin Kakooza, i truppen, har de også en landsholdsspiller: nemlig det tidligere Sønderjyske talent Jannick Liburd, der lige er debuteret for De Amerikanske Jomfruøers landshold i weekenden, hvor de mødte Bahamas.

Jannick Liburd er født i Texas og opvokset i Danmark, men har rødder til De Amerikanske Jomfruøer gennem sin far, der også har repræsenteret landsholdet. Derfor var det naturligt for De Amerikanske Jomfruøers fodboldforbund at række ud til Jannick Liburd, da han ligesom sin far viste at have et talent for det smukke spil.

Kontakten startede, da Jannick Liburd stadig var professionel fodboldspiller, men dengang lykkedes det ikke at få enderne til at mødes. Man skulle ellers tro, at det caribiske eventyr var et overstået kapitel, da den professionelle karriere blev lagt på hylden, men sådan gik det ikke.

- Jeg hørte først om interessen for nogle år siden, da jeg stadig spillede i Sønderjyske, men det blev aldrig til noget. Så genoptog de kontakten for nogle måneder siden, hvilket jeg var virkelig glad for, så det sagde jeg ja til med det samme. Det var først nu, det kunne lade sig gøre, siger Jannick Liburd til Tipsbladet.

- Det er sjovt, at det først lykkedes nu (efter den professionelle karriere er slut, red.), men for at være helt ærlig har jeg aldrig været bedre, end jeg er nu.

Selvom De Amerikanske Jomfruøers landshold ligger som verdens fjerde dårligste landshold på verdensranglisten, skal man ikke undervurdere, at de er foran San Marino, som Danmark sidste år 'kun' slog med 2-1.

- Selvfølgelig var jeg også selv inde at kigge på verdensranglisten for at se, hvilket niveau der ventede mig. Niveauet er svært at placere, når jeg kun har spillet Superliga og Serie 3, men det er nok et sted derimellem.

Som placeringen på verdensranglisten antyder, er det ikke et særligt succesfuldt landshold, som Jannick Liburd er blevet en del af. De Amerikanske Jomfruøer har ikke vundet en landskamp siden 2022, hvor de slog Turks & Caicos med 3-2 på hjemmebane.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Jannick Liburd

Noget andet end Haderslev
Landsholdsdebuten kom i søndags, da De Amerikanske Jomfruøer mødte Bahamas i CONCACAF's Nations League C. Kampen blev afviklet i ly af kokospalmer og solskin på Barbados, for at de tre hold i gruppen ikke skulle rejse for meget mellem kampene.

- Kampen mod Bahamas blev spillet på neutral grund, så det var ikke det største publikum, vi spillede foran, men omgivelserne var rigtig fede. Vi boede på et hotel, der lå lige ned til en hvid sandstrand med palmer. Det var virkelig specielt og et godt sted at blive sendt på landsholdsopgave.

- Det er meget rarere end det råkolde Danmark. Det var meget tydeligt for mig, at min krop trives bedre i varmen, og jeg vil foretrække at træne på Barbados frem for bane 2 i Haderslev, selvom jeg også savner det til tider.

Mere vil have mere
Når Jannick Liburd ikke spiller Serie 3-fodbold med Melvin Kakooza, læser han til dagligt statskundskab og er fodboldekspert hos Disney+. Det er ikke en tilværelse, som han vil bytte ud med at spille fodbold på højere niveau, selvom niveauet godt kunne række til det.

- Det er mere tillokkende at spille Nations League end at spille divisionsfodbold, nu hvor det er en mulighed for mig. Jeg er meget glad for den tilværelse, som jeg har nu; jeg kunne ikke få det meget bedre.

- Jeg satser stærkt på, at jeg skal afsted igen. Det er jeg blevet lovet af både træneren, direktøren og præsidenten, efter at jeg gjorde det godt i kampen mod Bahamas.

De Amerikanske Jomfruøer er den øgruppe, der indtil 1917 var en del af det danske kongerige som Dansk Vestindien, men som blev solgt til USA for 25 millioner dollars.