Villarreal faldt med ære

Villarreal var aldrig rigtigt tæt på den samlede sejr mod Porto, men vandt alligevel andet semifinaleopgør med 3-2.

Ganske som ventet er Porto klar til finalen i årets Europa League, men Villarreal har stor ære af returkampen, som spanierne vandt 3-2.

I sidste uge vandt Porto det første semifinaleopgør med 5-1, så der var ikke den store spænding, inden aftenens returkamp i Spanien. Dog spillede Villarreal en rigtig fin returkamp, specielt i 1. halvleg, hvor Cani også bragte hjemmeholdet foran 1-0.

Porto blev dog ikke specielt nervøse af den grund, og det mest nervepirrende øjeblik var nok, da topscoreren Falcao stemplede en modspiller med et alt for højt løftet ben og lænede sig op af det røde kort. Han slap dog en advarsel, og kort før pausen lukkede Hulk så endnu mere spænding ud af matchen, da han udlignede til 1-1 på et afrettet skud.

Efter pausen kom Porto foran 2-1, da Falcao lavede sit 15. turneringsmål, men Villarreal fik kæmpet sig tilbage i kampen og tog også sejren til sidst. Capdevila udlignede da han efter en dødbold fik dirigeret bolden i mål, og Giuseppe Rossi scorede sejrsmålet på et straffespark med 10 minutter igen.

Porto var dog aldrig rigtigt i fare og André Villas Boas og co. er nu klar til finalen i Europa League 18. maj i Dublin.