Fantastisk dansk EM-åbning

Viktor Fischer sikrede 3-2-sejr over de serbiske værter i forrygende premiere på U/17-EM

Det danske U/17-landshold fik en fantastisk åbning på EM-slutrunden i Serbien med sejr på 3-2 over værtsnationen i Novi Sad. Matchvinder blev den kommende Ajax-spiller Viktor Fischer, der satte den afgørende scoring ind fire minutter før ordinær tid.

Sejren var fuldt fortjent efter spil og chancer. Danskerne gik til pausen med en føring på 2-1, og efter at serberne i starten af 2. halvleg udnyttede et massivt pres til at få udlignet til 2-2, fik Thomas Franks mandskab atter kontrol over begivenhederne.

Danmark havde kampens tre største muligheder indenfor den første halve time. Først lobbede Kenneth Zohore fra en spids vinkel bolden over den serbiske målmand, men desværre tæt forbi stolpen, samtidig med at Lucas Andersen blev skadet, da han forsøgte at nå bolden og ramlede ind i opstanderen.

Siden blev Viktor Fischer spillet fri af Kenneth Zohore, men Serbiens keeper reddede til hjørne. Samme målmand var redningsmand minutter efter med hjælp fra stolpen, da Viktor Fischer bankede til med venstrebenet.

I stedet kom Serbien foran direkte på frispark ved holdets og banens bedste, Köln-spilleren Vojno Jesic. Men bare to minutter efter kom den fortjente udligning efter et hjørnespark. Danny Amankwaa, der havde afløst Lucas Andersen, lagde bolden ind til Nicolai Johannesen, der fra nært hold bankede den op i nettaget.

Og yderligere fem minutter senere kom det danske føringsmål. Et perfekt skift fra Danmarks bedste Patrick Olsen til Danny Amankwaa endte med at serbernes back Nastic sendte bolden i eget net, da han ville cleare danskerens tværpasning.

Udover Lucas Andersens skade måtte Thomas Frank erstatte Lasse Vigen med Brøndbys Pierre Emil Højbjerg fra 2. halvlegs start. Serberne øgede presset og fik udlignet efter 13 minutter ved indskiftede Ozegovic.

Trods det bevarede danskerne roen og fik igen initiativet i kampen. Kenneth Zohore og Patrick Olsen havde gode muligheder for at score, inden Viktor Fischer sørgede for forløsningen efter et godt dansk angreb med oplæg fra højre back Mads Aaquist. Efter den danske 3-2-scoring var Serbien farlige en enkelt gang i overtiden, hvor en stor hovedstødschance heldigvis gik forbi det danske mål.

I den anden kamp i Danmarks gruppe spillede England og Frankrig uafgjort 2-2. Danmark møder England på fredag og står allerede nu med store chancer for at blive en af de seks nationer, der kvalificerer sig til VM-slutrunden i Mexico.