Hvis Superliga-spillere vil træne eller spille kamp, når sæsonen begynder igen, skal de være symptomfri. Eller i hvert fald selv hævde, at de er det. Det skriver BT, som har fået fingre i Divisionsforeningens reviderede træningsprotokoller.
Her fremgår det blandt andet, at spillerne skal gennemgå såkaldte selvrapporterede helbredsundersøgelser. Det vil sige, at de skal tage deres egen temperatur og svare på en række spørgsmål i et spørgeskema forud for hver træning og kamp. Det skal klubben så godkende, før de må møde op.
Læs også:Direktør slår fast: Nye åbninger får ingen betydning for Superligaen
Spørgeskemaet handler blandet andet om, hvorvidt spillerne har ondt i halsen, tør hoste, hovedpine, kvalme, diarré, muskelsmerter, vejtrækningsbesvær eller andre symptomer på coronasmitte.
- Hvis ens temperatur ikke er, som den skal være, eller man svarer ja til et af spørgsmålene, så skal man kontakte sin læge og ikke tage til træning eller på arbejde. Og så tager man det derfra, ligesom alle andre, siger Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen, til BT.
Læs også:Efter grønt lys: Flere 1. divisionsklubber vender tilbage på træningsbanen
Reglerne gælder spillere i Superligaen og 1. division, som er de rækker, der er står til at genstarte i løbet af de kommende uger. Det ligger endnu ikke fast, hvornår præcis de første kampe bliver spillet.
Sikkert er det dog, at alle spillere og trænere, som skal opholde sig på og ved banen i forbindelse med kampe, skal coronatestes før den første spillerunde og løbende fremover. Hvor ofte det er, ligger heller ikke fast endnu.
Læs også:Avis: Så meget havde Superliga-aflysning kostet Hobro
Læs også:Hobro-chef jubler over Superliga-start: Jeg råbte ud i hele rummet
Læs også:Avis: Premier League får grønt lys til genstart af regeringen