Han ville ikke fyre Lars Olsen, og så tog bestyrelsen affære over for sportsdirektør Kim Brink.
Farvel og tak, og med sig ud af døren i OB røg også cheftræner Lars Olsen og assistent Viggo Jensen tilbage i 2010, hvor den fynske klub efter nogle gode år som nummer to i Superligaen havde fået en svag start på sæsonen i dansk fodbolds bedste række.
10 års direktørarbejde var slut for manden, der også var cheftræner for den fynske klub i 1994, hvor Miraklet i Madrid - sejren over Real Madrid i UEFA Cup - blev skabt.
Fyringen er noget, som Kim Brink den dag i dag fortsat undrer sig over. Det fortæller den 66-årige i en ny bog "Fodboldprofessoren - historien om Kim Brink", hvor han føler sig sikker på, at den manglende fyring af Lars Olsen var udslagsgivende.
Bogen er skrevet af journalist og forfatter Martin Davidsen, der blandt andet har en fortid på Tipsbladet, og i bogen fortæller Kim Brink hele historien om mennesket, træneren og sportsdirektøren. Og en del af fortællingen er altså også om fyringen i OB.
- Jeg ville ikke tilskynde til at fyre trænerne, men hvis jeg havde, var jeg formentlig blevet i jobbet. De valgte at afskedige mig, og det kunne de have deres grunde til. Jeg var selvfølgelig uenig, for jeg syntes, at baggrunden for fyringen var forkert. Men hvad kan man gøre? Jeg er sikker på, at ideen om min afskedigelse ikke opstod hos Niels Thorborg og Erik Laumand. Jeg tror, at de blev presset fra andre steder i organisationen og fra personer i omgivelserne, siger Kim Brink i bogen.
I bogen forklarer Erik Laumand sig også. Han er fortsat næstformand i Odense Sport & Event, og han peger på, at fyringen udelukkende var et udtryk for, at man ønskede noget andet.
- Kim Brink stod i spidsen for OB i en tid med udvikling. Vi spændte buen hårdt, men som bestyrelse kan man ikke bare regne med, at man kommer i Champions League. For hvis man ikke gør, er der nogen, der skal skrive en check. Finanskrisen påvirkede spillermarkedet negativt, og vi havde en ny opgave foran os med at tilpasse økonomien, og der var der brug for en anden profil.
- Dengang var det selvfølgelig kontroversielt, men i dag er det jo helt almindeligt, at en bestyrelses ansætter en direktør til en bestemt opgave, og så finder en ny profil, når man skal i en anden retning, siger Erik Laumand.
Med til historien hørte, at man i 2009 havde et underskud på 10 millioner kroner, og i 2010 var der underskud på otte millioner kroner.
Bogen udkommer i dag, fredag den 22. november, og det er forlaget Asborg, der har udgivet bogen.