FC Midtjylland og FC Nordsjælland var de første Superliga-klubber til at blive solgt til udenlandske pengefolk. Siden har Silkeborg IF, AaB, Randers FC, Brøndby IF og Esbjerg fB i forskellig grad åbnet for samme mulighed. Over for Der Nordschleswiger holder SønderjyskE-direktør også en dør på klem.
De klubber, som gennem det seneste år eller halvandet har åbnet op for udenlandsk kapital, har mindst én ting til fælles: De mener, at det er blevet så dyrt at være med i toppen af dansk fodbold, at de har brug for nye penge for at følge med.
Læs også:Økonom om udenlandske penge: Enten siger man ja, ellers sakker man bagud
Fordelen er, lyder det fra administrerende direktør i SønderjyskE, Claus Guldager, at man med rige investorer i ryggen bliver mindre afhængig af tv-penge og spillersalg.
- Det behøver ikke nødvendigvis være en udenlandsk investor. Der er også økonomisk stærke investorer i Danmark. Vi sætter ikke et prisskilt på klubben, men hvis der kommer nogen og giver os et godt tilbud, kan vi ikke udelukke et salg af fodboldafdelingen, siger han til Der Nordschleswiger.
Læs også:Ekspert om Brøndby-manøvre: Det er ligesom at tisse i bukserne
Hele Sønderjysk Elitesport A/S består af Superliga-holdet, et ishockeyhold, et herrehåndboldhold og et damehåndboldhold. Alle fire mandskaber optræder i den bedste række på hver deres felt.
Fodboldklubben har ifølge Tipsbladets nylige analyse det niendestørste sportslige budget i Superligaen. SønderjyskE bruger ifølge analysen omkring 28 millioner kroner årligt på transfers, løn og bonusser til den sportslige sektor.
Læs også:Esbjerg som satellitklub? - Vi taler både med engelske og tyske klubber
Læs også:Randers FC er til salg: To investorer er seriøst interesserede
Læs også:Randers FC er til salg: Vi har ikke brug for en spradebasse