Video : Tipsbladet
Superliga

Okore-anmelder: Politifolk bør specialisere sig i matchfixing

Michael Ask, direktør i Anti Doping Danmark, vil opfordre politiet til at uddanne betjente til at blive eksperter i at efterforske matchfixing. Ask stod senest bag politianmeldelsen af AaB-OB, der har ført til efterforskning af Jores Okore.

Politiet har ikke altid den nødvendige baggrundsviden til at efterforske matchfixing, mener Michael Ask. Derfor vil han gå i dialog med Rigspolitiet for at få flere betjente, der har ekspertise i netop det, siger han i podcasten Tillægstid.

Ask er direktør for Anti Doping Danmark, der samtidig er sekretariat for Danmarks nationale platform til bekæmpelse af matchfixing. Han er desuden tidligere chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter.

Han vil nu tage fat i sine tidligere kollegaer for at ændre på måden, som ordensmagten efterforsker matchfixing. I øjeblikket er det den lokale politikreds' ansvar, men det betyder, at det ansvar nogle gange tilfalder folk, der ikke har den viden og erfaring, som er nødvendig, mener han.

Læs også:Her er anmelderen af mulig matchfixing i AaB: Jeg kan bekræfte, det var mig

- Derfor vil jeg nu gå i dialog med Rigspolitiet for at få flere politifolk med ekspertise i at efterforske matchfixing i Danmark. Bare et par stykker, og det er ikke afgørende, hvor de sidder i landet, siger Michael Ask i Tillægstid.

Det var ham, der i februar anmeldte en episode fra AaB's kamp mod OB i efteråret for matchfixing. Det gjorde han i kraft af Anti Doping Danmarks rolle som sekretariat for bekæmpelsen af matchfixing.

Læs også:Okore afviser matchfixing: Det ville være vanvittigt tåbeligt

- Vi prøver at finde ud af, om der er hold i det. Vi prøver at afklare, om det er strafbart, og så er det politiet, der skal tage sig af det, eller om det er uetisk adfærd, og så ender sagen hos DIF's matchfixingsekretariat.

- Vi er en visiteringscentral, der modtager de her ting og fordeler dem videre. Vi har ikke egentlige efterforskningskompetencer. Det har politiet eller DIF, afhængigt af om det er det ene eller andet, sagde Ask til Ritzau.

I øjeblikket efterforsker politiet AaB-sagen, hvor en episode med Jores Okore ifølge flere danske medier er centrum for efterforskningen.

Læs også:DIF vil hæve strafferammen for matchfixing

Læs også:Ekspert i matchfixing: Det er et kæmpe problem at løfte bevisbyrden

Læs også:AaB vidste intet om matchfixing-anmeldelse: Vi er alle chokerede