Superligaen er på pause på ubestemt tid, så det er ikke til at sige, hvornår man kommer i gang med at spille igen, eller om man overhovedet skal spille igen i denne sæson.
Spekulationer er der nok af for tiden, men med flytningen af EM har de hjemlige ligaer købt sig tid til at færdiggøre sæsoner. Nu kan man i udgangspunktet spille helt frem til 30. juni og måske endda længere, hvis man kan løse kontraktsituationerne hos de spillere, der har udløb 30. juni 2020.
Men mens det giver muligheder for nogle, giver det udfordringer for andre.
Det kan blive en udfordring i Odense, hvor man denne sommer har planlagt at anlægge en ny bane.
- Planen er stadig at anlægge en ny bane, for det har vi aftalt med OB. Men spørgsmålet er, om sæsonen spilles færdig, og i så fald hvornår de spiller. Det kan ende med at betyde, at planerne bliver skudt et år, siger Rune Bille, der er chef for Fritid og Folkeoplysning i Odense Kommune, til tipsbladet.dk.
Læs også:Selskabet bag OB er hårdt ramt af krisen: Fyrer 26 medarbejdere
Lige nu er der ikke meget der tyder på, at man bliver færdig med sæsonen før i juni. Det hele afhænger af, hvordan coronavirus-situationen udvikler sig.
En af årsagerne til, at man skal bruge nogle uger på at få fikset banen, er, at man også lægger nyt af det lag, der ligger under græsset, for at sikre, at man fremadrettet undgår, at det ender med mudder, hvis det eksempelvis regner meget i vinterperioden. Det så man, da OB mødte Brøndby i februar. Her var der svære vejrforhold, og banen endte med at ligne en motorcrossbane, som Rune Bille siger, blandt andet fordi det er 10 år siden, at man har skiftet vækstlaget.
Selv om krisen kradser i Danmark, har Rune Bille og Odense Kommune midler til at anlægge en ny bane, når det er tid - til sommer eller om lidt mere end et år.
- Der er lagt budget til det, så det skal være, fordi der kommer nogen og tager fra budgettet. Men jeg vil sige det sådan, at der så vil være mulighed for at flytte rundt på andre ting. Det er også vigtigt for os at sende et signal til OB. Vi er ikke tilfredse med, at ligge i den nederste halvdel, når der kommer vurderinger af banerne i Danmark. Vi skal op og ligge i top tre-fire stykker, siger han.
Lige nu spilles der som sagt ikke fodbold, og banen i Odense var den Superliga-bane, der var hårdest medtaget efter første runde i foråret. Pausen har dog ifølge Rune Bille ingen betydning for banens ve og vel.
Læs også:Esbjerg-træner før skæbnekampe: Tingene spidser til
- Nej, for man kan hurtigt rettet det op. Det tager 14 dage til tre uger, når den har været pløjet i stykker. Græsset på Superliga-baner er noget andet end det græs, der er hjemme i haverne. Det er videnskab, og det handler om det lag, der ligger under. Vi bruger også vækstlys til græsset, siger han.
Han og hans folk i Odense Kommune er særligt pressede i disse dage og uger, for ligesom resten af Danmark er de ansatte i kommunen sendt hjem. Dog har han et kriseberedskab, der håndterer fodboldbanen.
- Græsset gror fint lige nu, og retter man det ikke til, kan man ikke bare gøre det, når de skal spilles. Vi laver ikke opstregninger på banen, men passer banen og klipper den, så den holder kvaliteten, siger han.
Så banen i Odense er altså klar til fodbold. Spørgsmålet er bare, hvornår spillerne får lov til at spille igen. Og i tillæg deraf, om Rune Bille og kommunen kan få anlagt en ny bane i år, eller om de må vente til næste år.
Læs også:Carlsen: Det var altså ikke bestilt arbejde
Læs også:Superliga-spørgsmål: Hvem skal være AGF's førsteudfordrer?
Læs også:Lauridsen ser tilbage på guldsæson: Brækkede mig hele vejen til Herning