Kan Superligaen blive færdigspillet? Og hvordan skal det i så fald foregå?
Det er to af de væsentigste fodbold-spørgsmål midt i den aktuelle corona-krise, der har lammet al fodbold i stort set hele verden, og altså også i Danmark. Det er nu nogle uger siden, at Divisionsforeningen meldte ud, at Superligaen er suspenderet på ubestemt tid.
Nu kan Divisionsforeningen løfte sløret for, hvilke scenarier for dansk fodbold, man arbejder med. Lige nu er der tre af slagsen.
Scenarie 1) Superligaen går i gang i slutningen af april og afsluttes i slutningen af juni.
Scenarie 2) Superligaen går i gang i midten af maj og afsluttes i slutningen af juli.
Scenarie 3) Superligaen går i gang i slutningen af maj og afsluttes i slutningen af juli.
Målet er at spille færdig
Det er 18 dage siden, at dansk fodbold blev sat på pause, og forhåbentlig ruller bolden snart igen. Som det også fremgår af de tre nævnte scenarier, satser Divisionsforeningen stærkt på, at Superligaen genoptages.
- Vores overordnede mål er – ligesom de øvrige europæiske ligaer - stadig at få færdigspillet de forskellige turneringer, så der kan kåres en mester og findes op- og nedrykkere. Der er selvfølgelig en række faktorer, der kan påvirke scenarierne. Udover at vi ikke kender startdatoen, så kommer internationale fælles aftaler også til at få stor indflydelse på de nationale ligaer. Men grundscenarierne er lavet – og det på en harmonikaagtig måde med lidt luft, så de både kan trækkes ud og skubbes sammen, siger direktør Claus Thomsen i en pressemeddelelse.
Som det også har været beskrevet her på tipsbladet.dk, har ti danske klubber klaget over, at det kan ende med at blive Divisionsforeningen, der skal afgøre, hvordan man afslutter turneringerne, hvis man mod forventning ikke kan spllle færdigt. Klubberne har fastslået, at de mener, at en så afgørende beslutning skal træffes med dem som medspillere.
Der er dog ikke noget at rafle om, lyder det fra Divisionsforeningen.
- Der har været spurgt om, hvem der kan og skal tage beslutninger, hvis vi kommer derud, hvor turneringen ikke kan afsluttes på normal vis. Svaret er, at det skal være så uvildig en instans som muligt, der udarbejder løsningerne. Kompetencen er i udgangspunktet givet af generalforsamlingen til bestyrelsen. Bestyrelsens ni klubrepræsentanter er fuldt bevidste om deres ansvar, men betragter sig ikke som habile i de beslutninger, og har givet kompetencen videre til den uafhængige administration, fordi det er den ansvarlige måde at varetage turneringerne på. Ikke til en enkeltperson, men til administrationen, som jeg er i spidsen for, siger Claus Thomsen og fortsætter:
- Velvidende at kompetencen er videregivet til administrationen har bestyrelsen diskuteret den beslutning, administrationen i udgangspunktet har truffet, og det er en enig bestyrelse, som bakker op om, at der findes en vinder, placeringer samt op- og nedrykkere, så virkningerne af den ufrivillige pause ikke breder sig til sæsonen 2020/21. Samme meldinger lyder der fra de øvrige europæiske ligaer. De har også enorm fokus på at få færdigspillet 2019/20 sæsonen med alle kampe, ligesom klubberne på dagens rækkemøder også var enige i, er det overordnede mål.
Af pressemeddelelsen fra Divisionsforeningen fremgår det deusden, at man også har vendt et scenarie, hvor sæsonen spilles færdig med et reduceret antal kampe.
Læs også:Rasmus Falk åbner for udlandsskifte: Ståle og jeg har en plan for mig
Læs også:Nyt møde om Superliga-afslutning: Vi skal have fundet en måde at spille færdig
Læs også:Eksperter: Én mand har ikke ret til at afgøre op- og nedrykning
Læs også:Superliga-chef om aflyst sæson: Næsten ikke til at bære
Læs også:Divisionsklub vil bekæmpe skrivebordsnedrykning: Det er ikke fair
Læs også:Ti danske protestklubber har fået svar: Det havde vi ikke ønsket
Læs også:Superliga-boss lover protesterende klubber: Vi vender tilbage med svar
Læs også:EfB-boss om brev til Divisionsforeningen: Der kommer et svar
Læs også:Randers FC's navn skiller sig ud i klagebrev: Det er et princip