SønderjyskE kan ånde lettet op.
DIF's matchfixingsekretariat har frikendt Superliga-klubben i undersøgelsen om matchfixing. Det oplyser Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.
Baggrunden for den beslutning er, at sekretariatet vurderer, at det ikke har været muligt at løfte bevisbyrden tilstrækkeligt til at kunne indbringe sagen for Matchfixingnævnet med henblik på domsfældelse. Undersøgelsen tog sin begyndelse i kølvandet på SønderjyskE's 1-2-nederlag til FC Midtjylland i sidste runde af grundspillet.
- Matchfixing er en stor trussel mod idrættens væsen. Tilskuere skal kunne stole på, at der er tale om en ærlig kappestrid, når to hold mødes på banen – det er hele kernen i idrætten. Derfor var vi også forpligtet til at gå ind i sagen og lave en grundig undersøgelse, da der opstod debat om afviklingen af kampen mellem FC Midtjylland og SønderjyskE. Konklusionen i forbindelse med undersøgelsen er dog, at det ikke har været muligt for sekretariatet at finde beviser, der med nødvendige styrke sandsynliggør, at der har fundet manipulation sted. Derfor vil sagen ikke blive indbragt for Matchfixingnævnet, siger Poul Broberg, der er leder af DIF's matchfixingsekretariat.
DIF opfordrer til, at strukturen i Superligaen laves om.
- Der er ingen tvivl om, at den nuværende struktur i Alka Superliga har sat flere klubber, trænere og spillere i en vanskelig situation og skabt grobund for en uhensigtsmæssig diskussion om, hvorvidt det kunne betale sig at spille for at vinde. Sekretariatet skal derfor opfordre til, at ligastrukturen ændres på en sådan måde, at nederlag ikke kan medføre en sportslig fordel, siger Poul Broberg.
Undersøgelsen fik for alvor ben at gå på på baggrund af et interview med SønderjyskE-spilleren Christian "Greko" Jakobsen efter kampen mod FC Midtjylland. Han mere end antydede over for TV3 Sport, at sønderjyderne lod FCM score sejrsmålet til 2-1 sent i kampen.
- Matchfixinglovregulativet skal efterleves af klubberne. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt, hvis klubber, trænere eller spillere kommunikerer på en måde, så man kan få den opfattelse, at et forsætligt nederlag kan være acceptabelt. Klubber, særligt dem som står i den usædvanlige situation, hvor de kan profitere af at tabe, bør derfor i særlig høj grad sikre, at der ikke kan opstå tvivl om - hverken hos trænere, spillere eller offentligheden – hvorvidt man altid spiller for at vinde, siger Broberg.
Forhold angående matchfixing har en forældelsesfrist på 10 år. Det vil sige, at sagen principielt kan genoptages, såfremt sekretariatet skulle modtage yderligere oplysninger.
- I Matchfixingsekretariatet er vi taknemmelige for alle de oplysninger, vi modtager. Nogle gange modtager vi underretninger anonymt, og det sætter vi også pris på. Men oplysninger fra anonyme kilder kan ikke bruges i en nævnsbehandling, hvis disse kilder ikke er klar til at bryde anonymiteten. Derfor vil stærkt opfordre til, at man i sager om matchfixing vælger at stå frem med en eventuel viden, slutter Poul Broberg.
Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?
Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?
Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.
Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.