Sidst på eftermiddagen lørdag sendte både Kulturministeriet, DBU og Danmarks Idrætsforbund (DIF) pressemeddelelser rundt. De kunne alle med glæde fortælle, at en række andre sportsgrene og den bedste række i kvindefodbold følger i sporene på Superligaen og 1. division og snart kan starte igen.
Det virker dog usandsynligt, at eksempelvis de pengeknappe kvindefodboldklubber kan betale for de omfattende protokoller, som Divisionsforeningen har lagt til grund for genopstarten af herrefodbolden. Det koster fire millioner kroner for Superliga-klubberne og tre for 1. division.
Spørgsmålet er så, om lørdagens udmelding betyder, at myndighederne har slækket på kravene, så Superliga-klubberne for eksempel ikke behøver at teste alle spillere og trænere løbende. Svaret, lyder det fra DIF, er nej.
- Det gør det ikke. De har et setup, som de kører med, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF, til tipsbladet.dk.
Læs også:Jubler over Superliga-genstart: 100 gange bedre end at stoppe
Der er snarere lagt op til, at kvindeholdene skal forsøge at leve op til de retningslinjer, som herrerne har vedtaget. Som Mette Bach Kjær, bestyrelsesmedlem i DBU og i Kvindedivisionsforeningen, siger en pressemeddelelsen:
- Nu starter vi sammen arbejdet med målet om at sikre, at kvindeligaen kan starte på forsvarlig vis i overensstemmelse med myndighedernes retningslinjer og Divisionsforeningens protokol, så vi forhåbentlig snart kan sparke ligaen i gang igen.
Og hvad så med de andre idrætter?
Nogle af dem er individuelle sportsgrene, hvor det ifølge Morten Mølholm Hansen primært har drejet sig om, at de skulle have lov til at benytte de indendørs faciliteter, de er afhængige af. Smittefaren er alt andet lige mindre i for en atletikudøver uden nærkontakt med andre atleter, og derfor er der andre hensyn at tage.
Læs også:Hobro-chef jubler over Superliga-start: Jeg råbte ud i hele rummet
Hvad angår håndbold og ishockey, som også er kollektiv kontaktsport, er sæsonerne allerede afblæst. Derfor er der ikke det samme pres for at komme i gang med kampe som i fodbold.
- I håndbold og ishockey går turneringerne ikke i gang nu, og det her betyder, at de kan starte træning tidligere. For eksempel styrketræning, siger Morten Mølholm Hansen, der forventer nærmere retningslinjer, når de to sportsgrene skal i gang med den "rigtige" træning.
Kulturministeriet oplyser, at det er "i dialog med relevante idrætsaktører om de nærmere relevante retningslinjer og rammer."
Læs også:Efter grønt lys: Flere 1. divisionsklubber vender tilbage på træningsbanen
Læs også:Avis: Så meget havde Superliga-aflysning kostet Hobro
Læs også:Fejrer Bundesligaens comeback: Viser kampene gratis