Video : Tipsbladet
Superliga

DBU vil hjælpe 1.600 danske klubber: Det vil være ødelæggende

Hvis de danske fodboldklubber ud omkring i Bredde-Danmark lider for meget nød, vil det få mærkbare konsekvenser for Superligaen og resten af dansk elite-fodbold.

Fodboldligaerne er suspenderet på stribe ud over Europa, og langt de fleste steder er der ikke sat nogen reel dato på, hvornår man håber at kunne komme i gang igen. 

Herhjemme i Danmark er det også tilfældet med Superligaen og divisionerne, der er sat helt på pausen uden nogen reel udsigt til, hvornår turneringen måske kan genoptages. Effekten af de lukkede ligaerne viser sig efterhånden rundt om i klubberne, hvor trængte pengekasser har tvunget de fleste klubber til at hjemsende medarbejdere for at kunne få del i regeringens nødhjælps-pakker. 

Men ude omkring i de danske breddeklubber lurer katastrofen i lige så høj grad. For også her ligger fodbolden naturligvis helt stille og truer masser af små klubber på livet. Op mod 100.000 frivillige er i en normalt dagligdag med til at holde bolden rullende i de omkring 1.600 danske breddeklubber, og ofte er klubkassen yderst sårbar i en tid, hvor indtægterne er sat helt på pause. 

Selv om DBU-formand Jesper Møller i de seneste uger mest har talt om eliten og den udskudte EM-slutrunde, er fodboldunionens fokus langt fra kun på de største fodboldklubber. 

- Vi vil gerne medvirke til at skabe løsninger for kampe og turneringer i dansk fodbold. Det gælder både i forhold til akutte problemer i eliten, men det gælder så sandelig også breddefodbolden.

- Det kan godt være, den professionelle elite på kort sigt vil klare den, uanset hvad der sker med resten af fodboldverdenen, men på sigt vil det være ødelæggende for eliten, hvis vi får alvorlige problemer i dansk breddefodbold. Derfor prioriterer vi breddefodbolden højt, siger Jesper Møller til tipsbladet.dk

Han understreger, at DBU er klar til hjælpe i et stort omfang og at nye og tidligere usete muligheder for støtte og hjælp kan komme på tale, 

- Vi er villige til at gå så langt som det overhovedet er muligt for at hjælpe vores 1.600 breddeklubber, kvindefodbold og alle andre dele af dansk fodbold. 

- Vi er villige til at strække os langt, også længere end normalt, hvis der for eksempel bliver brug for midlertidige løsninger. Når vi kan vedtage sådanne løsninger i det danske samfund, kan vi selvfølgelig også gøre det i dansk fodbold, siger DBU-formanden. 

Der er omkring 329.000 medlemmer rundt om i de 1.600 breddefodbold-klubber i Danmark. De omkring 1.600 klubber blev efter statsminister Mette Frederiksens forlængelse af den delvise nedlukning af det danske samfund informeret fra DBU med en klar opfordring til at følge alle myndigheders anbefalinger og regler - til trods for en meget hård periode for breddeklubberne i Danmark.