Cole Palmer, der også har været flyvende i den indeværende Premier League-sæson, er årets spiller i England.

Chelseas offensive profil Cole Palmer er blevet kåret som årets engelske spiller af Det Engelske Fodboldforbund (FA).

Det skriver det britiske medie BBC.

Kåringen gælder for sæsonen 2023-2024.

I den periode har 22-årige Palmer blandt andet fået debut for det engelske fodboldlandshold og været med til EM. Palmer scorede også englændernes eneste mål i finalen, som dog blev tabt 1-2 til Spanien.

På klubplan har Palmer haft stor succes, siden han i sommeren 2023 skiftede fra Manchester City til London-klubben Chelsea.

I sidste sæson blev det således til 22 mål og 11 assister i Premier League.

Også i denne sæson er Palmer kommet flyvende fra start.

Efter syv spillede kampe er han den spiller af alle, der har været involveret i flest mål. Palmer er noteret for seks mål og fem assister.

Sæsonens foreløbige personlige højdepunkt kom den 28. september, da han i Chelseas 4-2-sejr over Brighton scorede fire gange i første halvleg. Det har ingen spiller tidligere formået i Premier Leagues historie.

Cole Palmer er den første Chelsea-spiller, der bliver kåret som årets spiller i England, siden det skete for Ashley Cole i 2010.

De seneste to sæsoner er Bukayo Saka fra Arsenal løbet med titlen.

Blandt de tidligere vindere af prisen er også Harry Kane, Wayne Rooney, Steven Gerrard, Frank Lampard og David Beckham.