Det er dyrt at drive en professionel fodboldklub, og når man samtidig ikke får de indtægter, man plejer, giver det minus på kontoen. På millioner af kroner. Men tiden er ikke til at bekymre sig om penge, siger AC Horsens-manager Bo Henriksen til Horsens Folkeblad.
Der er ellers nok at bekymre sig om. Ligaens vigtigste indtægtskilde, tv-penge, er knastør, så længe kampene ligger stille. Og mens virksomhederne rundt om i landet ikke tjener penge, har klubberne svært ved at sælge sponsorater.
Alligevel skal spillerne og de andre ansatte have løn. Men det gab mellem indtægter og udgifter interesserer ikke Bo Henriksen i øjeblikket.
Læs også:Dansk klubfodbold suspenderes på ubestemt tid
- Om nogle hold rykker op eller ned, eller hvor mange kampe, vi eventuelt får spillet, er ligegyldigt i den nuværende situation. Det er ikke relevant at kloge sig på den slags. Lige nu skal vi bekymre os om de syge og passe på vores ældre og svage. Vi står foran den største udfordring i professionel idræt i nyere tid, men vi skal ikke bekymre os økonomi. Der er ingen, der dør af sult, siger han til Horsens Folkeblad.
Superligaen har ligget stille i en uges tid, efter Divisionsforeningen satte al topfodbold i bero. I første omgang gjaldt det to uger frem, men tidligere onsdag kom så en ny melding: Divisionsforeningen suspenderede dansk fodbold på ubestemt tid.
Læs også:Bekymret dansk fodboldboss: Rækken bliver i værste tilfælde ikke færdigspillet
- Jeg vil gerne igen understrege, at vi kommer til at gøre alt for at få spillet alle kampe i den her sæson – også selvom det kommer til at give et sammenpresset program. Så selvom vi nu suspenderer turneringerne på ubestemt tid, så gør vi alt for at være klar igen, så snart det er muligt, sagde direktør Claus Thomsen.
- Målet er at få turneringerne afviklet inden 30. juni, men om nødvendigt kan der også blive spillet enkelte kampe på den anden side af den dato. Turneringerne skal afgøres, så vi kan få sat gang i en ny sæson, og dermed få genstartet fodboldens økosystem i sæsonen 2020/21.
Det vil være afgørende for Superliga-klubbernes økonomi at spille sæsonen færdig. Dermed kan de nemlig få de aftalte tv-penge, som for fleres vedkommende er den vigtigste indtægtskilde.
Læs også:Virusekspert forudser: Jeg tror ikke, fodbold vender tilbage lige foreløbig
Læs også:Klubber vil søge penge hos regeringen: Kan betyde, vi ikke drejer nøglen om
Læs også:Her er otte film og serier til at holde fodboldabstinenserne i skak