12 eller 14 hold: Direktør ved ikke, om klubberne bliver enige inden deadline
Det ligger allerede fast, at Superligaen forandres i næste sæson. Det bliver dog kun nogle kosmetiske ændring af slutspillet, så holdene ikke kan drage fordel af at tabe i sidste runde i grundspillet, som SønderjyskE kunne i den forgangne sæson. Den store knast, antallet af hold, består stadig.
Klubberne har kun en uge til at blive enige om, hvorvidt Superligaen fortsat skal bestå af 14 hold, eller om den skal skæres ned til de 12, der virker mest realistisk, hvis den bliver skåret. Deadline er nemlig 19. juni, hvor bestyrelsen i Divisionsforeningen holder møde og skal vedtage eventuelle ændringsforslag.
Bliver de ikke enige, bliver ændringerne ikke en del af den kommende sæson. Dermed skal de vente et år med at implementere dem, hvorfor der altså bliver arbejdet hårdt i kulisserne hos de klubber, der gerne så en mindre liga, for at overtale de andre.
Dramaet handler altså både om, hvorvidt klubberne kan blive enige, og ikke mindst om de kan blive det i tide.
- Status er, at vi arbejder videre med, hvordan strukturen skal se ud i fremtiden, og med antallet af hold. Så er der en deadline den 19., som jo mest berører den kommende sæson. Men man kan altid arbejde videre med, hvordan fremtidens turnering skal se ud, efterfølgende, siger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, til tipsbladet.dk.
Er den deadline endelig, eller kan bestyrelsen lægge et nyt møde ind tættere på 30. juni, hvor tingene skal være på plads?
- Det vil jeg ikke gætte på.
Hvis antallet af hold skal ændres, skal Superliga-klubberne have deres kollegaer i 1. division med på idéen. Sådan er reglerne, når ændringer berører de andre rækker. 11 ud af 14 Superliga-klubber og 9 ud af 12 1. divisionsklubber stemmer for forslaget.
Det giver 20 i alt, men det er ikke nok med eksempelvis 14 fra Superligaen og seks fra 1. division. Ændringer vedtages med 75 procents støtte i hver række.
Forud for de første møder mellem Superliga-klubberne kritiserede formanden for Nykøbing FC, Tage Nielsen, at han og de andre ledere i 1. division ikke var blevet taget med på råd. Claus Thomsen er dog ikke meget for at røbe, om de er blevet det nu.
- Hvis man diskuterer ændringer i antallet af hold, skal 1. division inddrages. Ellers kan man ikke. Måden, vi altid har gjort det på, er, at først taler vi i de enkelte rækker og bringer det så videre mellem rækkerne senere, siger han.
Så har de været med på råd eller ej?
- Vi arbejder jo med alle problemstillinger, og det arbejde laver vi internt.
Ifølge Tipsbladet.dk's oplysninger har ledere fra to 1. divisionsklubber dog været til møder med deres kollegaer i Superligaen for at repræsentere 1. division, uden at der dog er enighed. Hverken i Superligaen alene eller samlet over de to rækker.
Har du nogen fornemmelse af, om klubberne nærmer sig en løsning?
- Jeg vil sige det på den måde, at der allerede er lavet en løsning (som beskrevet i indledningen, red.). Om der kommer yderligere, har jeg ingen fornemmelse af, siger Claus Thomsen.