Dansker kan ende i MLS i næste uge: Interesse fra tre klubber
Foto: CSUSA
Generelle

Dansker kan ende i MLS i næste uge: Interesse fra tre klubber

Patrick Bunk-Andersen er lige blevet færdig med college i USA og kan i næste uge blive draftet til en klub i den bedste række i Nordamerika. Tre klubber har ifølge tipsbladet.dk's oplysninger allerede vist interesse.

I 2015 rejste den dengang 20-årige Patrick Bunk-Andersen til USA for at studere. I næste uge kan han måske skrive udlandsprofessionel på cv'et.

Bunk-Andersen har gode chancer for at blive draftet af et af de 24 hold i MLS, den bedste række i USA og Canada. Draften er der, hvor de professionelle klubber vælger de bedste spillere fra college, og da den danske midtstopper lige har færdiggjort sin bachelor, er han blandt dem, der kan få en kontrakt.

I dag begynder den såkaldte MLS Combine, som er en slags skueproces, hvor spillerne kan vise deres færdigheder frem for alle klubberne og spille sig tættere på en kontrakt. Som det hedder sig på ligaens egen hjemmeside, vil fremtidens stjerner i Major League Soccer vise sig frem.

Her er Patrick Bunk-Andersen blandt de 60 inviterede.

- Listen blev offentliggjort i midten af december, så jeg har gået og vidst, at der måske blev kigget lidt på mig, men jeg var på ingen måde sikker på, at jeg blev valgt, før listen blev offentliggjort. Hvilket selvfølgelig var meget forløsende og et fedt klap på skulderen, da jeg så var med, siger han til tipsbladet.dk.

- Der er en masse spænding forude.

Til Amerika som studerende
Selve draften finder sted fredag den 11. januar, og Patrick Bunk-Andersens chancer for at blive valgt er, alt andet lige, fine. Det er eksempelvis et godt tegn, at han er inviteret til Combine, og ifølge tipsbladet.dk's oplysninger har tre MLS-klubber allerede vist interesse for danskeren.

Lykkes det at komme ind i ligaen, skal han som forsvarsspiller stoppe folk som Wayne Rooney, Zlatan Ibrahimovic og Sebastian Giovinco. Hvis han da ikke ender på samme hold som dem.

Det vil i givet fald være noget af en omvæltning fra den virkelighed, han tog til USA i. Det var nemlig først og fremmest som studerende, efter han havde brugt et sabbatår hjemme i Danmark på at spille for Hvidovre.

- For at være helt ærlig var det ikke med hensigten at få en fodboldkarriere. I løbet af mit sabbatår spillede jeg 2. divisionsfodbold og vidste godt, at hvis jeg skulle videre med min skole, så ville det måske være svært at få passet fodbold på højere niveau ind ved siden af, fortæller han.

Så dukkede muligheden for at læse på college og spille fodbold for sin skole hold op ved et tilfælde. 

- Det var egentlig mest min kammerat, der var interesseret i det. Han spillede også fodbold hjemme i Danmark, og han introducerede mig til det. Jeg blev bare mere og mere hooked på det, lige pludselig havde jeg en email fra nogle trænere, og så var det lige pludselig spændende.

Vejen til guds eget land gik gennem College Scholarships USA, der lever af at parre skandinaviske studerende med amerikanske universiteter, og mens hans ven aldrig kom af sted, har opholdet på Clemson University i South Carolina været en stor succes for Patrick Bunk-Andersen. I december fik han sin bachelor i sports communication, og nu går han målrettet efter en plads i en MLS-trup.

- Jeg tog derover velvidende, at det var en fantastisk kombination af fodbold og skole, og det tog et halvt til et helt år for mig at indse, at det egentlig var noget af et fodbold-mekka, hvis man var gået lidt i stå hjemme i Danmark. Hvis man var fanget lidt i 2. division og var i den situation, jeg var i, hvor jeg skulle vælge mellem skole og 2. division, så kunne man komme derover og få nogle helt nye forhold og helt nye oplevelser, siger han.

- Da jeg kom derover, havde de lige fået lagt nyt græstæppe på stadion, og det var nok den bedste bane, jeg nogensinde har spillet på. Jeg har spillet fodbold i 14-15 år i Danmark, og så kom jeg derover, og nærmest i første uge blev jeg introduceret for det bedste græstæppe, jeg nogensinde har set.

- Vores træningsbaner stod snorlige, og man indså, at det er lidt mere spændende selv at spille college-fodbold derovre, end det måske er at spille 2. division, som jeg kom fra. Jeg sætter virkelig meget pris på al den fodbold, jeg har spillet i Danmark, men det var, som om man fik øjnene op for en helt ny fodboldverden derovre.

Vejen til debut i MLS er stadig lang, og selv hvis Patrick Bunk-Andersen bliver draftet, er der ingen garantier for, at han får spilletid i 2019-sæsonen. Men godt begyndt er halvt fuldendt, og den unge dansker står i hvert fald med et godt udgangspunkt.