Dansker i Indien: Man skal være af en bestemt støbning for at arbejde i udlandet
Ambitionerne hos Kenneth Santas kommende arbejdsgiver fejler ikke noget. Round Glass, som den hedder, skal skabe Indiens bedste fodboldakademi. På længere sigt må det meget gerne blive Asiens bedste.
Derfor er det en nøgleopgave, danskeren har fået. Han skal være Head of Scouting og kommer dermed til at stå i spidsen for det netværk af talentspejdere, der skal dække alle Indiens 1,3 milliarder mennesker. Derudover skal han være med til at opkvalificere de lokale ansatte.
I sidste ende skal spillerne gerne blive gode nok til at gå ind på førsteholdet hos Minerva Punjab, som spiller i Indiens bedste række, I-League, og som Round Glass ejer 50 procent af. Santa glæder sig.
- Ejeren har både en vision for akademiet, klubben og hele landet. Han har været heldig at blive en meget holden mand med mulighed for at gøre noget for andre end sig selv. Hans visioner for hele projektet og landet er voldsomme, og det kan blive voldsomt interessant at blive en del af, siger Kenneth Santa til tipsbladet.dk.
Santa har en fortid i en række sjællandske klubbers ungdomsafdelinger, herunder Lyngby BK og Brøndby IF. Derudover var han scout på Qatars store sportssatsning, Aspire-akademiet og U23-scout for Wolverhampton Wanderers i sidste sæson.
Det er netop de folk, han lærte at kende i Qatar, der har hjulpet ham til hans nye eventyr. Michael Brown, der var fodbolddirektør på Aspire-akademiet, er blevet teknisk direktør i Round Glass.
Læs også:Esbjerg-assistent: Indien har et potentiale, man ikke drømmer om
- Jeg kendte ham faktisk ikke personligt, men det var selvfølgelig gennem netværket. Når han bliver sat i stolen, siger han: "Vi skal bruge folk til det og det. Hvem kender vi?" Så er der nogle, der har taget fat i mig og sagt: "Kunne det være noget for dig?"
- Det er derfor, jeg synes, det er interessant: Man hiver mennesker fra hele verden med ned. Der kommer en masse kompetencer, både lokalt fra og ude fra den store verden.
Kenneth Santa var i Indien i juni for at se akademiet an, og for at akademiets ledelse kunne se ham an. Snart flytter han derned, og han er klar på, at det bliver noget helt andet end hverdagen hjemme i Køge.
Indian Stretchable Time
Esbjerg fB-assistenttræneren Lars "Lungi" Sørensen fortalte eksempelvis om konceptet Indian Stretchable Time, altså et andet forhold til punktlighed, som et eksempel på kulturforskellene. Han sagde også, at Indien var så anderledes, at han end ikke kunne forklare det. Ikke dårligere, bare forskellig fra Danmark.
- Man skal være af en bestemt støbning for at arbejde i miljøerne i udlandet. Hvis man for eksempel er ved at bygge akademi, og det går over tiden, giver det i Danmark dagsbøder, men i udlandet fungerer det anderledes. Hvis det regner, arbejder de bare ikke, siger Kenneth Santa.
- Man skal være forberedt på, hvad man kan møde, for eksempel manglende organisation i forhold til turneringer og kampafvikling. Jeg har oplevet i udlandet, at kampe og turneringer bliver rykket, fordi nogle øverst i hierarkiet synes, der ikke skal spilles kampe den weekend.
Læs også:Dansk træner i Indien: De er lige så talentfulde som i Danmark og Tyskland
Netop fordi Santa har knap tre års erfaring fra Qatar, mener han også, at han er klædt på til, at der venter en anden verden i Indien.
- Jeg har arbejdet i Qatar, og er der noget, man lærer af at arbejde i udlandet, er det, at på de breddegrader skal man være forandringsparat. Dem, der kender mig herhjemme, ved, at min tålmodighed ofte kan ligge på et meget lille sted. Men det er noget andet, når man er ude. Så er det bare sådan, det er, siger han.
Dansk fodbold understøtter et begrænset antal professionelle og deltidsprofessionelle klubber, og dermed er der også en grænse for, hvor mange forskellige ansiger man ser, når man kommer rundt som rejsende i fodbold. Når Kenneth Santa kommer til Indien, vil alle ansigter være nye, og det er en del af charmen.
- Da jeg var i Qatar, var jeg en del af en organisation på Aspire på over 500 mand, og vi var over 50, der arbejdede med fodbold. Når man kommer på arbejde, skal man stå på tæer. Man tester hinanden lidt og udvikler sig sammen. Jeg har savnet at være en del af et projekt, siger han.
- Jeg glæder mig til at være en del af det og møde på arbejde hver dag og blive klogere og udvikle mig. Det er en af de ting, man får ved at komme til udlande: Man arbejder med mennesker, man ikke ville arbejde med herhjemme.
Kenneth Santa rejser af sted i begyndelsen af november.
Læs også:Tidligere Superliga-træner i Indien: Ord kan ikke beskrive, hvordan her er
Læs også:Tidligere Esbjerg-træner får topjob i Indien: Det stod ikke lige på listen