Video : Tipsbladet
EM

EM-chef: Folk er desperate for at få billetter til Danmarks kampe

Her dagen derpå er danskere vilde efter at købe billetter til EM i Parken. Ifølge chefen for arrangementet på dansk jord betyder det alt, at landsholdet har kvalificeret sig.

Vi har i årevis vidst, at Telia Parken skal danne rammen om fire EM-kampe i sommeren 2020, men først mandag aften kom den vigtigste komponent i hele det store puslespil på plads: Landsholdet kvalificerede sig til slutrunden.

Det kan de godt mærke i den københavnske afdeling af Euro2020, som arrangerer de fire opgør i Parken. Interessen for billetter var allerede i sommer høj, og den er ikke blevet mindre af, at det nu er sikkert, at man kan opleve landsholdet spille slutrundekampe på hjemmebane. For første gang i historien.

- Kan man sige, at det betyder alt? Det er ligesom det, vi har gået og ventet på at få afgjort. Vi har hele tiden arbejdet ud fra det udgangspunkt, at vi kvalificerede os. Det skulle bare være sådan. Så heldigvis er der ikke så mange planer, som vi er nødt til at ændre. Det har styrket vores motivation for at arbejde videre med de planer, vi har gang i, siger Lene Kryger, der er administrerende direktør for Euro2020 i Danmark, til tipsbladet.dk.

I sommer fik Kryger og co. 1,37 millioner ansøgninger om billetter til de fire EM-kampe i Parken, og den danske EM-chef sagde, at hun var overvældet over interessen. Den er blusset op igen, efter Danmark har kvalificeret sig. Tipsbladet.dk har to gange i løbet af mandagen konstateret kø i DBU's billetsystem, selv om billetterne altså først sættes til salg den 4. december.

Læs også:Parken eller Rusland: UEFA trækker lod om dansk EM-kamp

Euro2020-folkene kan også allerede mærke interessen, selv om det er undet et døgn, siden Martin Braithwaite scorede i Dublin.

- Ja, det kan vi virkelig. Der er rigtig mange, der skriver og spørger. Ikke bare almindelige danskere og fans, men også virksomheder og alle, der kender os, altså vores alle samarbejdspartnere. Det er, som om folk bliver desperate for at finde ud af, hvordan de får mulighed for at komme i Parken, siger Lene Kryger.

Det får de først og fremmest ved at være medlemmer af landsholdets fanklub. DBU har således kun 5.000 billetter at sælge i denne omgang, og de går til dem, der har meldt sig ind i fanklubben senest 30. november.

Det er helt bevidst, at billetterne går til fans, for den salgsfase, der var i sommer, var åben for alle, siger Lene Kryger. Og skulle man ikke være blandt de heldige, der får en af de 5.000 billetter til Danmarks gruppekampe i Parken, er der stadig en dør på klem.

Læs også:Stor interesse, men få billetter: Sådan kommer du til EM i Parken

- Til marts åbner UEFA for de allersidste billetter, som er for alle. Vi ved ikke præcis endnu, hvor mange det bliver. Det handler om, hvad der måtte være tilovers fra forskellige puljer til sponsorer og samarbejdspartnere. Dem sælger UEFA, hvis nogle har afleveret billetter tilbage. Så der er en lillebitte chance til foråret, siger Kryger.

Man skal dog ikke være bange for, at der kun kommer til at være 5.000 danskere til stede til gruppekampene i Parken. De fleste af de 12.000 billetter, der i sommer blev solgt til hver af kampene, satte danskere sig på.

- Det var gennemsnitlig 60-65 procent til folk bosiddende i Danmark. De andre store lande for billetkøb var Sverige, Tyskland og England, fortæller Lene Kryger.

Mens Sverige og Tyskland er nabolande, skal de mange engelske billetkøbere formentlig forklares med, at der er en vis chance for, at det engelske landshold skal spille ottendedelsfinale i København.

Læs også:Dansk EM-kvalifikation ærgrer svenskere: Det er en skam

Læs også:Mandagsgyser i Dublin var den næstmest sete landskamp på Kanal 5

Læs også:Landsholdsspillerne får millionbonus for EM-deltagelse