Generelle

Olsen-banden på nye kup

Olsen har gennem årene vist sig omstillingsparat - for nu at bruge et af hans egne ord. Derfor er han også langtidsholdbar som landstræner.

DBUs generalsekretær Jim Stjerne Hansen har med vanlig sikker hånd fået skruet en ny aftale på plads med Morten Olsen, der bliver på landstrænerposten frem til sommeren 2012.

Dermed stopper måneders spekulationer med den helt rigtige løsning. Olsen-banden er klar til nye kup også efter slutrunden i Sydafrika. Det det er vel at mærke netop en sammentømret bande, hvis ellers Jim Stjerne som forventet også får en forlængelse i hus med Peter Bonde, målmandstræner Lars Høgh og angrebstræner Ebbe Sand udover den løbende kontrakt man har med Torben Storm. Morten Olsen fremhævede selv sit team, der også omfatter sundsstaben, på fredagens pressemøde på DBU, og det er teamarbejdet på og udenfor banen, som er i centrum, og som gør Morten Olsen til en stærk landstræner også de kommende år.

Olsen har gennem årene vist sig omstillingsparat - for nu at bruge et af hans egne ord. Derfor er han også langtidsholdbar som landstræner. Det har man kunne se som landsholdet har forandret sig gennem hans tid i jobbet.

Forlængelsen med Morten Olsen styrker de danske chancer i Sydafrika, hvor slutrunden ikke risikerer at blive en sidste nat med kliken, som det er set før. Nu kan han fortsætte det glidende generationsskifte og forhåbentlig også inden han stopper i 2012 høste nogle af de første frugter fra det forbedrede talentarbejde, han selv har været med til at sparke igang.

Om så afløseren til den tid hedder Michael Laudrup eller noget andet må vise sig. Fodboldkommentator m.v. Niels-Chr. Holmstrøm er i denne uge citeret for noget med, at Laudrup efter hans mening ikke var tør nok bag ørerne til jobbet nu. Det er jeg nu ganske sikker på, at han ville have været. I det mindste lige så tør de steder, som Ståle Solbakken vil være, når han bliver norsk landstræner.

I stedet for fugtighedsgraden bag ørerne er det for mig mere væsentligt hvad der foregår mellem ørerne. I den forbindelse kan man da i øvrigt undre sig over, hvor hurtigt tingene kan vende hos kommentatorer og hos menigmand, hvor mange for ikke for så forfærdelig lang tid siden mente, at Morten Olsens landstrænerstil var stivnet, at modstanderne havde luret os, og at der skulle fornyelse til...

Der er i sandhed kun én ting som tæller i fodbold, og det er sejre. Lad os håbe, at der venter en masse af dem for Olsen-banden de kommende år.