Video : Tipsbladet
Generelle

Transfer: Han ligner ikke en kommende SL-topscorer

AaB kæmper i bunden af rækken, men der er en strategi, der gør, at Fanklubbens Jonas Andersen er positiv i forhold til mulighederne for at overleve i rækken.

Der har været fart på i Aalborg. Ud er gået prominente navne som Højholt, Bakiz, Thelander og målmanden Posavec, mens der på ind-siden er kommet hele ni spillere fra Belgien, USA og navnlig de lavere rækker i Tyskland.

I målet har Vincent Müller erstattet Josip Posavec, der efter en ærgerlig introduktion til Superligaen var en af holdets bedste spillere i sidste sæson. Müller har vist sig at være en mere moderne målmandstype, der også kan sætte bolden på spil i opspilsfasen, men ligner ikke en bedre målmand på stregen. Umiddelbart ser holdet en smule svækket ud på en position, der ofte viser sig afgørende i en nedrykningskamp.

I bagkæden er Rasmus Thelander blevet ophævet, og Lars Kramer ser ud til at være nummer tre i køen efter Sebastian Otoa og Oumar Diakhite. Ind er i øvrigt kommet Marc Nielsen fra Hvidovre, der dog har døjet med form og skader.

Kamphunden Bjarne Pudel er hentet i Dortmund og Andreas Bruus er lejet i Frankrig. Diakhite har allerede vist sig at være god sammen med Otoa, og jeg er spændt på Andreas Bruus' niveau, og om han kan erobre en plads i bagkæden.

Andres Jasson har i min optik allerede vist sig som en gevinst på midtbanen. Stort løbepensum, arbejdssom, boldsikker og (oftest) klog med bolden. Hvis alle indkøb var af den kvalitet, ville man som AaB fan ikke have noget at frygte. Normalt har han været på højrekanten, men i AaB har man set potentialet som 8'er, hvilket indtil videre har vist sig at være godt set.

Kommet er også Mylian Jimenez fra PSV, der absolut er en dygtig fodboldspiller. God i pasningsspillet, dirigerende og bevægelig. Man kan så også godt se, at timingen ikke altid sidder i skabet, og han kan have tendens til at være febrilsk med bolden. Det har kostet et par boldtab og gule kort, men det er alligevel en spiller, jeg har store forventninger til.

Efter Højholts afgang er det vigtigt at han kan levere hurtigt, så mine forventninger skal helst holde stik.

I offensiven ligner John Iredale ikke ligefrem en kommende Superligatopscorer, men han bringer noget af det offensive arbejdsraseri, man har eftersøgt. 9'eren er dog en position, hvor jeg forventer, man vil lede videre allerede til vinter. Det er generelt svært at se, hvor målene skal komme fra, så det må være en topprioritet.

Alt i alt er vinduet lige godkendt. Hverken mere eller mindre. Missionen om at nedbringe udgifterne og skabe en trup, der er bedre rustet til klubbens nye spillestil, er nogenlunde opfyldt.

Dog ser det tyndt ud på midtbanen, ligesom, at Vicent Müller ikke ligner manden, der leverer den endelige forskel på overlevelse eller nedrykning. Jeg er dog positiv ift. klubbens overlevelseschancer, som er hovedprioriteten, og jeg synes stadig, der er gode muligheder for at ende foran både Vejle, Lyngby, SøndersjykE og potentielt Viborg.

Projektet er stadig i den spæde fase, så det bliver spændende at se hvor langt, og om, det holder.

Få det store overblik over alle sommerens bekræftede handler i Superligaklubberne lige her.