Video : Tipsbladet
Superliga

Rykkede til Island for at spille: Kun fodbolden ligger stille heroppe

Restauranterne er åbne, og folk gør, som de plejer i den islandske by Akureyri. Her er Mikkel Qvist på egen hånd, mens fodbolden ligger stille.

Efter et år uden meget fodbold i AC Horsens tog indkastkongen Mikkel Qvist en beslutning i februar. Han skulle væk fra AC Horsens, og chancen kunne han få i KA Akureyri, hvor transfervinduet fortsat var åbent.

Nu - lidt mere end en måned senere - er der sket meget, og den 26-årige dansker, der er tiltænkt en plads i midterforsvaret for det islandske mandskab, kan end ikke træne med holdkammeraterne.

- Det er ikke som planlagt overhovedet, men jeg vil sige, at jeg følger med i, hvordan det går i Danmark. Det er ikke i nærheden af at være så strengt her som hjemme i Danmark. Folk går rundt, som de vil. Der er liv i byen og på restauranterne, og alt er åbent. Det er kun fodbolden, der står stille heroppe, fortæller Mikkel Qvist til tipsbladet.dk om livet i Island.

Mikkel Qvist nåede lige at møde holdkammeraterne, inden de altså blev sat til at træne hver for sig og maksimalt to sammen. Derfor træner Mikkel Qvist selv, og han sender træningsdata afsted til trænerteamet hver eneste dag, så de kan holde øje med, at han holder sig i form.

Men socialt er der ikke meget lige nu for danskeren, der efter planen skal tilbage til Horsens sidst i august. En mand holder han dog tæt kontakt med - tidligere OB-, SønderjyskE- og Lyngby-spiller Hallgrimur Jonasson.

Læs også:Islændinge lejer angriber i FC Midtjylland

- Ham træner jeg med, når vi kan få det til at passe. Jeg snakker lidt i telefon med ham, og jeg skriver med ham og hører om hans tanker og ideer fodboldmæssigt. Han kender jo det danske, så jeg sparrer meget med ham.

- Og ellers snakker jeg med venner og familie derhjemme. Så er der de helt praktiske ting med at handle og gøre rent. Jeg mangler måske det sociale, det har jeg ikke i samme grad som derhjemme. Sådan er det for alle, siger Mikkel Qvist.

Mikkel Qvists hverdag er at stå op som normalt og spise morgenmad, inden han går ud og laver sin træning. Så tager han hjem, og der er det lidt anderledes, fordi der ikke er muligheder for at socialisere.

Men når det er anderledes i Island, er det, fordi de har god kontrol over epidemien. Samtidig ligger Akureyri i det nordlige Island langt fra hovedstaden Reykjavik, hvor der har været mange smittede. Der er ikke meget sygdom i Akureyri.

Fodbolden ligger dog stille, og det, som Mikkel Qvist tog til Island for, kan han ikke gøre. Spille kampe. Og spørgsmålet er, om han når at få kampe i benene, inden han i august vender tilbage til Danmark.

Læs også:Trodsig Horsens-profil: Vi skal altid høre på, at vi er nedrykningskandidater

- Jeg er sikker på, at vi ikke kommer til at starte den 23. april. Planen er, at når vi kan begynde at få lov til at træne samlet igen, er der tre uger til at starte op. Jeg er stadig fortrøstningsfuld og positiv. Jeg vidste, jeg ville misse tre kampe, fordi jeg skal være tilbage (i Horsens) sidst i august, og ligaen heroppe først slutter i september. Så misser jeg måske i alt syv kampe, hvis de som håbet kan starte op en gang i maj. Jeg håber stadig på en masse kampe, siger Mikkel Qvist.

Den 26-årige, der kan spille en del positioner på banen, men er hentet som centerback, er stadig fortrøstningsfuld.

- Det er træls med fodbolden, og det er fortsat uvist, hvad der sker. Jeg er stadig glad for udfordringen, og at jeg tog herop. Det gør noget at få lidt frisk luft og prøve noget andet, fordi jeg det sidste år stort set ikke spillede. Fodbolden i sig selv er lidt op ad bakke lige nu, men uanset hvad giver det noget for mig personligt om en måned eller to, reflekterer Mikkel Qvist.

I sidste sæson sluttede MIkkel Qvists nye klub som nummer fem i den bedste islandske række.

Mikkel Qvist er på kontrakt i AC Horsens frem til sommeren 2022.

Læs også:Chefen om Mikkel Qvist: Har aldrig set noget lignende

Læs også:Alt om AC Horsens: Er offensiven skarp nok?

Læs også:Midtstopper bomber for Horsens: Jeg ved, hvad forsvarere ikke kan lide