EM

Sen scoring sikrede Frankrig sejren mod Belgien

Frankrig vandt mandag aften 1-0 over Belgien og sikrede sig dermed en plads i EM-kvartfinalen.

Randal Kolo Muani vil nok aldrig glemme den afbrænder, den franske angriber havde i VM-finalen i 2022. Den kunne have sikret en sejr over Argentina og en VM-titel. I stedet vandt argentinerne VM-finalen på straffespark.

Men mandag aften fik Randal Kolo Muani en slags personlig oprejsning, da han stod bag den afgørende scoring, der sørgede for en fransk 1-0-sejr over Belgien og en plads i EM-kvartfinalen.

Randal Kolo Muani kom ind i det 62. minut og hamrede på mål efter 85 minutter. Bolden ramte den belgiske stopper Jan Vertonghen, og det snød Koen Casteels i målet.

Koen Casteels havde kastet sig og så egentlig ud til at have styr på afslutningen, men afretningen betød, at bolden sejlede ind i det tomme bur.

Inden den afgørende scoring havde Frankrig generelt haft bolden mest og kom også frem til flere afslutninger end Belgien.

Men det var sjældent, at det for alvor blev farligt foran mål, og belgierne havde det fint med de to nuller på måltavlen.

I modsætning til Randal Kolo Muani viste de øvrige franske angribere ikke skarphed.

Angriberen Marcus Thuram havde et hovedstød i første halvleg, mens Kylian Mbappé viste sig frem et par gange i anden halvleg.

Den franskmand, der afsluttede mest, var midtbanespilleren Aurelien Tchouameni, men gang på gang gik langskuddene over mål.

Hos Belgien skulle magien komme fra midtbanekreatøren Kevin De Bruyne, og han fik også testet den franske keeper Mike Maignan i første halvleg.

De Bruyne lå i størstedelen af kampen meget langt tilbage på banen, og derfra kunne han ikke for alvor hjælpe den tamme belgiske offensiv.

Den belgiske stjerneangriber Romelu Lukaku fik en mulighed efter 70 minutter, men han var heller ikke effektiv.

Efter 83 minutter havde De Bruyne en chance for at score, men igen blev der brændt.

I stedet scorede Frankrig i den anden ende, og belgierne havde ikke noget modsvar og må nu sige farvel til EM.

Frankrig skal i kvartfinalen møde vinderen af opgøret mellem Portugal og Slovenien, der spiller senere mandag aften.