Benelux

Kasper Dolberg fejrer fødselsdag med kanonmål

På sin 27-års fødselsdag scorede Kasper Dolberg sit andet sæsonmål for Anderlecht. Også Anders Dreyer nettede.

Fodboldlandsholdets angriber Kasper Dolberg har en festlig søndag.

Ikke blot fejrer han sin 27-års fødselsdag. Han fik også en hovedrolle i Anderlechts 3-0-sejr på hjemmebane over Standard Liège i den belgiske liga.

Dolberg scorede sit holds andet mål efter en halv times spil. Han modtog bolden uden for feltet, snørede en modstander med en fræk tunnel og bankede kuglen i nettet fra omkring 20 meters afstand.

Skuddet var ikke specielt velplaceret, men gæsternes målmand, Matthieu Epolo, reagerede for langsomt og kunne ikke holde bolden ude af nettet. Det var Dolbergs andet sæsonmål i ligaen.

Anderlecht, der også havde Mathias "Zanka" Jørgensen i startopstillingen, kom i spidsen efter ni minutter ved Jan-Carlo Simic.

Midt i anden halvleg troede Yari Verschaeren, at han havde scoret sin holds tredje mål, men målet blev efter et VAR-tjek annulleret for offside.

I overtiden sørgede indskiftede Anders Dreyer dog for, at den 34-foldige mesterklub alligevel vandt 3-0. Dreyer tæmmede en lang aflevering med brystet og scorede fra en vanskelig vinkel.

Med sejren reducerede Anderlecht afstanden til førerholdet Genk til fem point. Genk led lørdag et overraskende nederlag til Kortrijk.