Generelle

Schmeichel til Brøndby tak

Anders Bjerregaard fremstod som selve symbolet på Per Bjerregaards magtfuldkommenhed. At ansætte sin søn med et temmelig svagt CV som sportsdirektør midt i en kæmpe krise var en magtdemonstration, som fans aldrig ville tilgive.

December er ønskernes tid. Overskriften henviser til mit ønske. Og jeg ønsker mig et stk Peter Schmeichel som sportsdirektør i julegave.

Et stort cadeau til Anders Bjerregaard for sin opsigelse. Det er de færreste mennesker, der har mod til at opgive en drømmestilling, som de reelt ikke er kvalificeret til. Per Bjerregaard kalder det et nederlag. Altså et personligt nederlag, for det er ikke et nederlag for klubben.

Uanset om Anders' evner til posten var store eller små, ville han aldrig blive accepteret blandt Brøndby-fans. Han fremstod som selve symbolet på Per Bjerregaards magtfuldkommenhed. At ansætte sin søn med et temmelig svagt CV som sportsdirektør midt i en kæmpe krise var en magtdemonstration, som fans aldrig ville tilgive. At Anders trækker sig nu er sympatisk. Men han var under alle omstændigheder røget ud, når Per engang trækker sig tilbage.

Er det uretfærdigt at så meget af presset i denne sæson er landet på Anders Bjerregaards skuldre? Næppe. Dels har hans dyre indkøb ikke præsteret. Dels var han totalt usynlig, mens Kent behøvede ham. Anders' opsigelse redder nok Kent's trænerliv. I hvert fald i denne omgang.

Hvem skal afløse ham? Som sagt foretrækker jeg klart Peter Schmeichel. Han har lige præcis den ekstreme vinderkultur i sig, som den nuværende trup ikke besidder. Manden var flere gange ved at komme op at slås med selveste Ferguson i omklædningsrummet i United. Det vidner om en kompromisløs type. hvor kun sejre tæller. Det har Brøndby brug for.

Tør Per B det? Nej det tror jeg desværre ikke. Bjerregaard ønsker vel en lidt svagere type som den nye direktør. Mit bedste bud som ny sportsdirektør er Bordinggaard. Et fint valg. Men klart dårligere end Schmeichel.

Men hva' fanden. Jeg får sgu alligevl aldrig hvad jeg ønsker mig i julegave.